Sima győzelem Szlovákia ellen – Így látták a főszereplők

Budapest, 2017. február 10.
Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya nézi a férfi vízilabda Volvo Kupa Horvátország - Montenegró mérkõzését a fõvárosi Tüske Uszodakomplexumban 2017. február 10-én. A két válogatott 7-7-es döntetlent játszott a torna nyitómérkõzésén.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Senki nem számított ilyen mérkőzésre a magyar válogatottból Szlovákia ellen. A csapat tagjai már a montenegróiak elleni összecsapásra fókuszálnak, ami – mint mondták – sokkal nehezebb lesz.

Budapest, 2017. február 10. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya nézi a férfi vízilabda Volvo Kupa Horvátország - Montenegró mérkõzését a fõvárosi Tüske Uszodakomplexumban 2017. február 10-én. A két válogatott 7-7-es döntetlent játszott a torna nyitómérkõzésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

Märcz Tamás a vizipolo.hu-nak: Erősebb szlovák válogatottra számítottunk, ennek ellenére felhasználtuk arra a mérkőzést,  hogy gyakoroljuk a gyors lefordulásokat. Egy edzőmeccs lett belőle. Holnap Montenegró ellen sokkal nehezebb lesz, rutinos játékosokból áll,  fiatalokkal kiegészülve.

Zalánki Gergő oldalunknak: Lazább lett, mint vártam, jól működött a védekezés. Mindenki hajtott és bizonyítani akart. Belőttük a helyzeteinket, szép gólokat szereztük. Holnap, remélem Montenegrót is megverjük, ha így védekezünk.

Kovács Gergő: Beladtunk minden, amit tudtunk. Tartalékos Szlovákiával játszottunk. Holnap lesz nagyobb kihívás Montenegró ellen.

Manhercz Krisztián: Egy ilyen mérkőzésen mindenki megpróbálja a maximumot beletenni, megmutatni a szövetségi kapitánynak, hogy nem véletlen van itt. Nem számítottam rá, hogy egy ilyen nagyarányú győzelem lesz ebből, bár akkor még nem tudtam, hogy tartalékos szlovák válogatottal játszunk. Montenegró következik, annak ellenére, hogy több alapembere hiányzott a csapatnak ma, viszonylag teli horvát válogatottal játszottak döntetlent.

XI. Volvo Kupa, 1. nap (Emlékeztető:)

Magyarország – Szlovákia  20-5 (3-0, 7-2, 7-1, 3-2)

Magyarország: Lévai M. – Vámos 4, Hosnyánszky 4, Decker Á. 1, Erdélyi, Manhercz K. 3, Bedő 2. Csere: Zalánki 4, Bátori, Mezei 1, Török B., Kovács Gergő 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Szlovákia: Hoffrica – L. Vidumansky, M. Uradnik, M. Tkac 1, Bielik 1, Furman, Kolarik 2. Csere: Martanovic, Nedbal, Kostelnik, Mitruch 1, P. Tkac, J. Uradnik (kapus). Szövetségi kapitány: Peter Nizny

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS