Sport: Az ukrán Sahtar legyőzte a Barcelonát a BL-ben

Nyitóképünkön Xavier Hernández, az FC Barcelona edzője látható.

Háború Ukrajnában

A meccset az orosz-ukrán háború miatt Hamburgban játszották.

A donyeckiek az első percekben ugyan beszorultak, de gyorsan rendezték soraikat és végig egyenrangú partnerei voltak a katalánoknak, akik kevés helyzetet dolgoztak ki. A keddi találkozót Danilo Sikan 40. percben fejelt gólja döntötte el. A héten elstartolt az ukrán labdarúgó-bajnokság, így ugyan rendhagyó körülmények között, de visszatért a futball a háború sújtotta országba. Az esetleges légicsapások elől lehet, hogy a mérkőzést megszakítva kell majd a játékosoknak az óvóhelyre menekülni, a Tippmixen viszont már lehet fogadni a legközelebbi meccsekre.
A Sahtar Donyeck meglepetésre 1-0-ra legyőzte az FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A Barca továbbra is a H-csoport élén áll kilenc ponttal, a Sahtar hattal a harmadik. Így ünnepelte a győzelmet a Sahtar:
„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

A labda mindenkinek gömbölyű, csak valakinek még lőnek is rá

Az F csoportban a Borussia Dortmund idegenben aratott sikerét követően hazai pályán is legyőzte a Newcastle Unitedet. A német csapat Niclas Füllkrug és Julian Brandt találatával győzött 2-0-ra, ezzel a csoport élére állt.

Az ukrán csapat most éppen Hamburgban játssza a nemzetközi meccseit, tavaly még Varsóban, a Legia stadionjában léptek pályára. A donyecki stadiont már kilenc éve találat érte – írja a Telex. A háború ellenére az ukrán bajnokság zajlik, a hazai bajnokijait zárt kapuk mögött játssza a csapat, Lengyelországban laknak és edzenek.

Írta a HVG