Sport: Dubajba repültek edzőtáborozni a dohai vb-re készülő úszók, Milák Kristóf nélkül

A Virth-csoport mellett Kovács Ottó vezetésével Késely Ajna és Holló Balázs is Dubaj felé veszi az irányt, akárcsak másik két BVSC-úszó, így Kovács Benedek és Németh Nándor is.

Kapás Boglárkával és Márton Richárddal, de Milák Kristóf nélkül repül Dubajba Virth Balázs úszóedző, hogy onnan háromhétnyi edzőtábor után átutazzanak a dohai világbajnokságra – írja a Nemzeti Sport.

Három hetet töltenek az edzőtáborban, onnan repülnek tovább Dohába.

Lehet-e még Milák Kristófnak esélye Párizsban?

A dubaji csapattal tart viszont Milák erőnléti edzője, Zala György.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya már decemberben is jelezte, hogy Kapás Boglárkára számít a négyszer kétszázas gyorsváltóban, ezzel együtt pedig megkapja a lehetőséget arra is, hogy egyéni számban induljon a vébén. Ha pedig már ott van, a kétszáz pillangó mellett négyszáz vegyesen is rajtkőre lép.
Milák Kristóf korábbi edzője, Selmeci Attila szerint, ha az úszó most tényleg visszatér a medencébe és olyan erőbedobással készül, mint a kihagyás előtt, akkor lehet esélye a párizsi győzelemre.
„Ricsi sem hagyta el magát az ünnepek idején, továbbra is nagyon motivált, Dohával kapcsolatban pedig kétszeresen is, hiszen tudjuk, nem lesz teljes a mezőny a világbajnokságon, így arra számítunk, lesz keresnivalója a vébén – tette hozzá.
„Bogival továbbra is az áprilisi magyar bajnokságra készülünk, s arra, hogy ott megússza az A-szintet, de ez nem jelenti azt, hogy Dohának az esélytelenek nyugalmával vágunk neki” – mondta Virth.
Ugyanezt reméli Márton Richárd esetében is.
Az eddig sem volt titok, hogy a fukuokai verseny után a dohain sem indul Milák Kristóf, aki hivatalosan bejelentette távolmaradását. Klubjának vezetője, Gergely István az év elején azt mondta, hogy az olimpiai bajnok úszó a napokban valószínűleg elkezdi a vizes edzéseket. A Budapest Honvéd ügyvezető elnöke akkor hozzátette, hogy az úszó egyelőre szárazföldi edzéseket végez és gyógytornázik, de hogy ott lesz-e a nyári, párizsi olimpián, az „az ő sorsa, az ő döntése, az ő vállalása”.

Írta a HVG

A Sport: Dubajba repültek edzőtáborozni a dohai vb-re készülő úszók, Milák Kristóf nélkül bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.