Sport: Egy dél-bulgáriai város szívesen befogadná a bolgár-magyar meccset

Arról egyelőre nincs döntés, hogy ha esetleg a 11 200 férőhelyes Arda Arénát az UEFA elfogadja helyszínnek, akkor a bolgár szövetség – a szurkolók tiltakozásoktól tartva – engedne-e be nézőket, vagy ahogy Plovdivban tervezte, zárt kapus lenne az összecsapás.

A magyarok 14 ponttal az élen állnak a G csoportban. A szerbeknek 13, a montenegróiaknak 8, a litvánoknak 6, a bolgároknak 2 pontjuk van. A szerbek és a litvánok már csak egy meccset játszanak, a magyarok a bolgárok után a montenegróiakkal csapnak össze vasárnap a Puskás Arénában.
„A stadionnak van engedélye ilyen mérkőzésre, minden szurkolónak örülünk, készen állunk a tökéletes szervezésre. Az Arda Aréna Bulgária egyik legjobb stadionja” – mondta Erol Mjumjun. Hozzátette: kérték az UEFA-t, hogy Plovdiv helyett Kardzsaliban legyen az Eb-selejtező, és várják a megerősítést. Mint mondta, 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik a mérkőzést.
Mint beszámoltunk róla, egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját – 20:45 helyett 18:00 –, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. A korábbi hírek úgy szóltak, az UEFA az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.
Az ügyben megkerestük az MLSZ-t, ők azt közölték, még várják az UEFA hivatalos döntését.
(Nyitóképünkön az Arda Aréna látható. Fotó: Wikipedia)
Miután Plovdiv önkormányzata bejelentette, hogy nem engedélyezi a csütörtöki bolgár-magyar Európa-bajnoki selejtező megrendezését a Hriszto Botev Stadionban, a dél-bulgáriai Kardzsali polgármestere közölte, a város stadionjában, az Arda Arénában szívesen vendégül látnák a két válogatottat.
Kardzsali polgármestere szerint az Arda Aréna „Bulgária egyik legjobb stadionja”.

Írta a HVG

A Sport: Egy dél-bulgáriai város szívesen befogadná a bolgár-magyar meccset bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.