Sport: Elárulta az MLSZ, hányan járták meg a másodkézből vett jegyekkel

Ez utóbbira kezdik el most pénteken értékesíteni a jegyeket, és mivel ennek is lehet tétje – mert a bolgárok ellen nem sikerül megszerezni a még szükséges egy pontot –, a kiemelt érdeklődés garantált. Az elérhető jegyek száma pedig korlátozott, mivel a bérletek is érvényesek rá, amelyekből előzetesen 30 ezernél is többet adtak el, vagyis a 67 ezres Puskás ülőhelyeinek közel fele már eleve elkelt.

A futballválogatott már a legutóbbi mérkőzésén, Litvániában bebiztosíthatta volna szereplését a jövő évi tornán, de végül csak 2-2-es döntetlenre futotta – úgy, hogy az első félidő végén még 2-0-s hátrányban volt. Ezért a továbbjutás a selejtezősorozat utolsó két meccsén, a november 16-i, Szófiában zajlón, és a három nappal később, a Puskás Arénában megtartandó, Montenegró ellenin dől el.
Így volt ez a szerbek elleni meccs előtt is, amelyből rengetegen próbáltak meg hasznot húzni: az eredetileg 6000, 10 000, 18 500 és 21 500 forintért vásárolt jegyeket sokszoros áron igyekeztek továbbadni. Ahogy akkori cikkünkben írtuk, ez önmagában – a rendszerváltás óta – nem büntetendő, legfeljebb erkölcstelen, más a helyzet azonban, ha kiderül, hogy a kínált áru hamisított, másolt vagy eleve érvénytelen.
A Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ) akkor meglepte, hogy milyen nagy számban jelentek meg a jegyüzérek a válogatott mérkőzései körül, hiszen néhány éve még az volt a gond, hogy annyi volt a szabad hely, hogy bárki bárhová ülhetett a stadionban. Azt is elárulták, hogy a Szerbia elleni meccsen
a jegyellenőrző pontokon mintegy 20 darab igazoltan hamis jegy akadt fent.
Megkeresésünkre a szövetség most – ahogy a szerbek elleni mérkőzés előtt is – arra hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy csak a hivatalos értékesítési csatornákon keresztül vásároljanak jegyet, máskülönben előfordulhat, hogy nem jutnak be a stadionba. A másodkézből vásárolt belépők között ugyanis a tapasztalatok szerint sok az érvénytelen, a hamisított vagy sokszorosított.

Nem kizárt, hogy megismétlődik az, ami a magyar férfi futballválogatott Szerbia elleni, hazai Eb-selejtezője előtt történt: sokan könnyű pénzhez jutási lehetőségként tekinthetnek a meccsre, és a felvásárolt jegyeket busás haszonnal próbálják majd továbbadni.

„A magas nézőszámhoz mérten alacsony szám elérésében szerepe volt az előzetes kommunikációnak, illetve az ügyfélszolgálat proaktív tevékenységének: rengetegen ellenőriztették a »vásárolt« jegyeiket ezen a csatornán. Volt olyan is, aki nem reklamált, hanem miután fennakadt a forgóvillán, távozott a helyszínről” – közölte lapunkkal Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Írta a HVG