Sport: Humphries a csodagyerek Littlert legyőzve nyerte meg a dartsvilágbajnokságot

A mérkőzés elején 2-2-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd a torna meglepetésembere, Littler tudott elhúzni 4-2-re. A 28 esztendős riválisa azonban ekkor emelni tudott a játéka színvonalán, szinte folyamatosan 110-es körátlagú szetteket produkált, erre pedig már nem volt ellenszere fiatal honfitársának.

Az angol játékos nemcsak pályafutása első vb-diadalának és az érte járó 500 ezer fontnak örülhetett az Alexandra Palace-ben, hanem annak is, hogy a világranglistán is átvette a vezetést.

A döntőben mindkét játékos százpontos átlag felett zárt.

A 16 éves Littlerről készült portrénkat itt olvashatja:
Pitbull Greenlight dalára vonul be, még nincs 17 éves, ha a közönségből beüvöltenek neki, hogy reggel iskolába kell mennie, csak hetykén kidülleszti a mellkasát, majd hátat fordít a kiabálónak. Aztán fogja magát, egymás után győz le legendákat, köztük saját egykori példaképét, és bejut a darts világbajnokság döntőjébe. 16 évesen!
Luke Humphries nyerte a Londonban rendezett darts-világbajnokságot, miután a szerda esti döntőben 7-4-re legyőzte a sportág történetének legfiatalabb, még mindig csak 16 éves finalistáját, Luke Littlert.
A meccs színvonaláról árulkodó, hogy mindkét játékosnak sikerült megdobnia a lehető legmagasabb, 170 pontos kiszállót, illetve Humphries és Littler is százpontos átlag felett zárt. A döntő arról is emlékezetes marad, hogy ez volt a 66 éves játékvezető, Russ Bray utolsó hivatalos fellépése.

18 hónaposan dobott először nyilat, 16 évesen már ő a darts világsztárja

(Nyitóképünkön Luke Humphries látható. Fotó: ANP via AFP / ANP MAG / Sander Koning)

A mostani vb megdöntötte a 180 pontos körök rekordját, az eddigi csúcs 901 volt, ez a torna viszont 914 maximális pontszámú sorozattal zárult. A döntőben ebből 36-ot láthatott a közönség, a csúcshoz Humphries egymaga 23-mal járult hozzá a fináléban és 73-mal az egész vb-n.

Írta a HVG

A Sport: Humphries a csodagyerek Littlert legyőzve nyerte meg a dartsvilágbajnokságot bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.