Sport: Marozsán korábbi US-Open bajnokot verve jutott be a a második fordulóba az Australian Openen

Marozsánra a 64 között a 22. helyen kiemelt argentin Francisco Cerundolo vár. A másik két, főtáblán érdekelt magyar játékos közül Fucsovics Márton a 13. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval, míg a selejtezőből a legjobb 128 közé jutott Valkusz Máté a hazai pályán szereplő Max Purcell-lel találkozik az év első Grand Slam-tornájának első körében.

A világranglistán elfoglalt 65. helyével a legjobb magyarnak számító Marozsán a 2014-ben US Open-győztes Marin Ciliccsel találkozott, pályafutása során először. A 24 éves magyar a héten a nyolcaddöntőig jutott Aucklandben, ahol az első kiemelt, Ben Shelton búcsúztatta őt.
© DAVID GRAY / AFP

A horvát Marin Cilicset győzte le.

Az elmúlt évek legnagyobb szenzációjaként írnak a sportlapok arról, hogy a világranglistán 135. helyezett Marozsán Fábián legyőzte a világelső Carlos Alcarazt a római tenisztornán. Közéleti podcastunk legfrissebb epizódjában telefonon értük el a magyar teniszezőt, aki elmesélte, hogyan érte el élete legnagyobb sikerét egy kudarcos időszak után, hogyan kezeli a hirtelen jött hírnevet, és milyen eredményt tűzött ki célként a Roland Garrosra.
Marozsán Fábián négyszettes győzelemmel bejutott a második fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A negyedik felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, mígnem Cilic 6:5-nél megremegett, az első mérkőzéslabdát Marozsán hosszúra ütötte, a másodikat a rivális ásszal hárította, a harmadiknál viszont már „nem volt kegyelem”, a magyar játékos egy tenyeres nyerővel lezárta a 2 óta 34 perces találkozót, így 6:1, 2:6, 6:2, 7:5-re nyert.

A 35 éves Cilic 2017-ben Wimbledonban és 2018-ban az Australian Openen is döntőt vívott, utóbbiban emlékezetes, ötszettes csatában maradt alul Roger Federerrel szemben. A horvát óriás egy éve súlyos térdsérülést szenvedett Indiában, a nyáron Umagban sikertelenül próbálkozott a visszatéréssel, és másfél hete Hongkongban is kikapott az első fordulóban. Az AO főtábláján védett ranglistájának köszönhetően kapott helyet.

Marozsán Fábián a Fülkében: „A végén úgy voltam vele, hogy verjen meg ő, ha tud”

A vasárnapi meccsre a háromezer férőhelyes 1573 Arenában került sor, és a magyar játékos – aki Valkusz Mátéval ütött be a meccs előtt – három brékkel, 29 perc elteltével már szettelőnyben volt. A rutinos ellenfél azonban tudott újítani, szórta az ászokat, és 43 perc alatt kiegyenlített. A harmadik játszmában ismét a stabilan ütő és hátulról remekül irányító Marozsán volt jobb, 3:2-nél és 5:2-nél is elvette a horvát félelmetes adogatását, így már csak egy szettnyire volt a továbbjutástól.

Írta a HVG

A Sport: Marozsán korábbi US-Open bajnokot verve jutott be a a második fordulóba az Australian Openen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.