Sport: Nadal izomszakadás miatt visszalépett az Australian Openen

A spanyolok 37 éves sztárja, Rafael Nadal vasárnap közölte: a brisbane-i torna utolsó mérkőzésén – amelyen három játszmában, meccslabdákról kikapott Jordan Thompsontól – már izomproblémája volt, az MR-vizsgálat pedig mikroszakadásokat mutatott ki a sérült testrészben, ami miatt nem áll készen arra, hogy három nyert szettig zajló mérkőzéseken a maximumot tudja nyújtani.

A mallorcai teniszező hozzátette: közel egyéves kihagyása alatt keményen dolgozott a visszatérésen, és bár szomorú, hogy nem játszhat Melbourne-ben, összességében pozitívan tekint a szezon hátralevő részére.
(kapcsolt képünk korábban készült)
„Visszarepülök Spanyolországba az orvosomhoz, aki kezel majd, és vár rám némi pihenő is” – írta Nadal közösségi oldalain.

Visszamegy Spanyolországba.

Nadal a tavalyi Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége óta az eheti, brisbane-i tornáig nem versenyzett. A múlt év elején még úgy tűnt, csupán nyolc hetet hagy ki, de végül júniusban meg kellett műteni csípőjét.
Az ausztrál nyílt bajnokság jövő vasárnap kezdődik, a főtáblán egyesben magyar részről Fucsovics Márton és Marozsán Fábián szerepel, a selejtezőben hatan – Babos Tímea, Bondár Anna, Gálfi Dalma, Piros Zsombor, Udvardy Panna és Valkusz Máté – indulnak.

Írta a HVG

A Sport: Nadal izomszakadás miatt visszalépett az Australian Openen bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.