Sport: Szoboszlai arról beszélt, milyen új szerephez juthat a Liverpoolban

Elmondása szerint tanulni mindenkitől lehet, így jó példával szolgált számára Szalai Ádám – akihez közel került és sokat is tanult tőle –, ahogyan Dzsudzsák Balázs is. Szoboszlai szerint „neki sokszor jutott nehéz feladat, amikor vereségek, kudarcok után kellett kiállnia és olyanért is vállalni a felelősséget, ami nem feltétlenül az ő hibája. Tisztelem, ha valaki ezt meg tudja tenni”. Szót ejtett továbbá liverpooli csapattársáról, Virgil van Dijkról is, aki nemrégiben lett a „vörösök” csékája. Szoboszlai azonban saját maga szeretne lenni, nem másvalakit akar utánozni. „Felelősséggel jár ez a feladat, már nem csak magamért kell felelősséget vállalnom. Nagyon remélem, hogy sokáig lehetek még veretlen a magyar válogatott kapitányaként” – tette hozzá.

Beszélt arról is, igyekszik segíteni, akinek tud, de mindenkinek nem tud, akinek szeretne. Ha csak teheti, a válogatott meccs után akár hat-hét mezt is kivisz a gyerekeknek. Azt azonban nem tartja szerencsésnek, hogy felvételek készülnek a válogatott öltözőjében, mert egy rövid részletből sokszor téves következtetéseket lehet levonni – mondta ezt arra a kérdésre, hogy Rossinál belefér-e, hogy Szoboszlai is elmondja a véleményét a taktikáról. Szerinte „mindenkinek van annyi szava a válogatott öltözőjében, hogy miután meghallgatta Rossit, elmondja, hogy ő miként látja azt, amiről szó van a játékával, a feladatával kapcsolatban”.

Mi állhat Orbán kedvenc sportújságírójának kitiltása hátterében?

Az interjúból arra is fény derült, Szalah távollétében – aki az egyiptomi válogatottal az Afrika-kupán szerepel – nem kizárt, hogy Szoboszlai a szélen kapjon lehetőséget a következő mérkőzéseken.

Elsőként a hétfői díjátadó kapcsán kérdezte Szoboszlait, arra kérve őt, oszlassa el azokat a kételyeket, miszerint csak azért repült haza, mert a sérülése ezt lehetővé tette. Arra a fontos kérdésre is kíváncsi volt, Szoboszlai tudta-e, hogy Szalai Ádámtól veheti majd át a díjat. A liverpooli nyolcas kételyeket oszlatott, majd elárulta, sejtése sem volt, hogy ki adhatja át neki a díjat.Szoboszlai Dominik, a Liverpool középpályása és a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Nemzeti Sport Online-nak adott interjút, miután a napokban átvehette az Operában az év férfi sportolójának járó díjat. Az interjút a lap főszerkesztője, a nemrégiben vízumproblémákba ütköző Szöllősi György jegyzi. Arról, hogy mi állhat ennek a hátterében, itt írtunk részletesen.
A Liverpool játékosa beszélt a válogatottról, szurkolókról, sérüléséről, Dzsudzsákról és Szalahról is.
Szoboszlai ugyan már edzésbe álhatott, de egyelőre még várnia kell arra, hogy a labdával is tréningezhessen. Azt sem tartja kizártnak, hogy a január 21-i, Bournemouth elleni mérkőzést is kihagyja még, hogy biztosan helyrejöjjön sérülése.A válogatott középpályás pályafutása legfontosabb pillanatának tartja, amikor Szalai Ádám után ő örökölhette meg a csapatkapitányi karszalagot. „Az a közeg, az a hangulat, ami a válogatottnál átélhető akár Telkiben, az edzőtáborban, az edzéseken, az öltözőben, a meccseken, ez a társaság, ez a szurkolótábor, mindez pénzzel nem helyettesíthető, sőt, megfizethetetlen élmény. A Liverpool játékosaként is a világ egyik legnagyszerűbb szurkolótábora előtt futballozhatok, mégis azt mondom, a kettő nem összehasonlítható, mert olyan szurkolói, mint a magyar válogatottnak, nincsenek senkinek! És egy országot képviselni nem hasonlítható semmihez” – fogalmazott Szoboszlai.Szöllősi több kérdésében is önzőnek titulálta a Liverpool egyik legjobbját, Mohamed Szalahot, arról kérdezve Szoboszlait, miképp hat ez a csapat többi játékosára. Szoboszlai igyekezett hangsúlyozni, hogy nagy szükségük van Szalahra, aki ha passz helyett cselez, vagy egyedül próbálkozik, azért teszi, hogy gólt szerezzen, amit rendre meg is tesz. Elmondása szerint jó kapcsolatot ápol az egyiptomival, akit szerény embernek tart.Nem engedte a budapesti amerikai nagykövetség, hogy Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője diplomata útlevéllel az Egyesült Államokba utazzon. A kormányközeli Magyar Nemzet David Pressman nagykövet ármánykodását sejti a háttérben, de diplomáciai forrásaink szerint akár az is lehet a visszautasítás oka, hogy nem lehetett eldönteni, Szöllősi diplomataként vagy újságíróként akar-e Amerikába menni.

Írta a HVG

A Sport: Szoboszlai arról beszélt, milyen új szerephez juthat a Liverpoolban bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.