Sport: Tiltakozást szervező bolgár szurkolók miatt lett zárt kapus a magyar válogatott bulgáriai Eb-selejtezője

A november 16-i mérkőzést eredetileg Plovdivban rendezték volna, majd szeptember 26-án bejelentették, hogy a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadion lesz a helyszín, hogy aztán végül mégis Plovdiv legyen a befutó. Az MLSZ mintegy 3000 jegyet kapott a bolgárok elleni idegenbeli meccsre, és a szövetség már jelezte, a belépők árát visszatéríti a szurkolók számára.

„Minket is váratlanul ért a döntés. Egyelőre annyit tudunk, amennyit a honlapunkon közzé tette hírben leírtunk. Szervezőként a bolgár szövetséget terheli a felelősség a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban, ők pedig a rendőrséggel egyeztetve döntöttek a zárt kapus találkozó mellett” – mondta a portálnak Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.
A mérkőzés előtt a magyar válogatott vezeti a csoportját, és ha egyetlen pontot szerez a márciusban hazai pályán 3-0-ra legyőzött bolgárok ellen, vagy november 19-én a montenegróiak ellen a Puskás Arénában, akkor kijut a jövő évi németországi Eb-re.
A bolgár drukkerek a lelátókon is tiltakozni akartak.
Mint írják, a bolgár szurkolóknál az verte ki a biztosítékot, hogy válogatottjuk a mostani selejtezősorozatban mindössze két pontot szerzett, legutóbb pedig Litvániától is kikapott hazai pályán. Nemtetszésüket úgy akarták jelezni, hogy a magyarok elleni Eb-selejtező előtt az utcán, a meccs alatt pedig a stadionban tiltakoznak a szövetség ellen.
A bolgár labdarúgó-szövetség (BFU) vezetése ellen tiltakozást szervező szurkolók miatt minősítették zárt kapussá és helyezték át új kezdési időponttal Plovdivba a magyar válogatott november 16-i bulgáriai mérkőzését – írja a Rangadó bolgár lapértesülésre hivatkozva.

Írta a HVG