Sport: Tíz év után újra játszott egy magyar futballista a spanyol élvonalban

Yaakobishvili bemutatkozása remekül sikerült. Annak ellenére, hogy a Girona korán, már a 10. pecben hátrányba került, Artem Dovbik mesterhármasával, valamint Viktor Cigankov és Cristhian Stuadni góljaival magabiztos, 5–1-es győzelmet aratott. A 193 centis magyar védő négy nappal korábban, a Rayo Vallecano elleni 3–1-es győzelemmel záruló kupamérkőzésen játszott először a Gironában.

A La Liga élmezőnye:A Girona hazai pályán 5–1-es győzelmet aratott a Sevilla ellen az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában és győzelmének köszönhetően ideiglenesen ismét a tabella élére ugrott. A katalán csapat egy ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszót Real Madrid előtt.
Fantasztikusan mutatkozott be Yaakobishvili Antal, a Girona 5–1-re verte a Sevillát.

1. Girona           21 mérkőzés, 52 pont
2. Real Madrid      20 mérkőzés, 51 pont
3. FC Barcelona     20 mérkőzés, 44 pont
4. Athletic Bilbao  21 mérkőzés, 41 pont
5. Atlético Madrid  19 mérkőzés, 38 pont
Magyar szempontból a mérkőzés legnagyobb szenzációja az utánpótlás válogatott Yaakobishvili Antal bemutatkozása volt, aki a 29. percben állt be csereként. A magyar U21-es válogatott védő személyében tíz év után játszott újra magyar futballista a spanyol élvonalban. Legutóbb 2013. júniusában Pintér Ádám lépett pályára a Real Zaragoza színeiben az Atlético Madrid ellen 3–1-re elveszített mérkőzésen.

Írta a HVG

A Sport: Tíz év után újra játszott egy magyar futballista a spanyol élvonalban bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.