Sport: Végleg visszavonul a versenyzéstől Phil Taylor, a darts élő legendája

Minden idők legsikeresebb dartsosa 35 év után teszi le a nyilakat.

„Hihetetlen utazás volt az elmúlt 35 év, és minden percét imádtam. (…) Az utolsó világbajnokságomra készülök, nyerni szeretnék. Keményen dolgozom, mindent meg fogok tenni azért, hogy helytálljak a versenyben. Én sem leszek már fiatalabb, úgy érzem, eljött az ideje annak, hogy átadjam a helyemet másoknak” – írta közleményében Taylor.
(Nyitóképünkön Phil Taylor látható a 2018-as PDC-döntő után. Fotó: AFP / Tolga Akmen)
Bár a most 63 éves Taylor a 2018-as PDC-világbajnoki döntő után visszavonult a profi versenyzéstől, 2022-ben visszatért, ám azóta csak szenior, azaz 50 év felettieknek kiírt sorozatokban indult.
A „The Power” becenévre hallgató játékos a dartstörténelem legsikeresebbje, azon kevesek egyike, akik mind a két szervezetnél (BDO és PDC) világbajnoki címet tudtak szerezni. A 11 versenyből álló Senior Darts Touron 2022-ben és 2023-ban a negyeddöntőig jutott.

[embedded content]

A Senior Darts Tour 2024-es szezonja november 17-én ér majd véget a Newburyben található Crucible Clubban.
A 2024-es szezon végén a szeniorversenyektől is visszavonul Phil Taylor, aki 1990 és 2013 között rekordnak számító 16 világbajnokságot nyert – írja a BBC Taylor bejelentése alapján.

Írta a HVG

A Sport: Végleg visszavonul a versenyzéstől Phil Taylor, a darts élő legendája bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.