Sportfellegvár Pécsett

A PVSK a honlapján jelentette be, hogy Pécsett, a klub Verseny utcai sportpályáján multifunkciós csarnok épül.

UP-info A PVSK tájékoztatása szerint többéves előkészítő munka előzte meg annak az együttműködési szerződésnek a megkötését, amelyet a csütörtöki közgyűlésen tárgyalt, és nagy többséggel jóvá is hagyott a pécsi képviselőtestület. Annak értelmében több sportág művelésére alkalmas, korszerűen felszerelt csarnok épülhet meg a klub Verseny utcai sportpályáján.

PVSK

Az új csarnok látványterve  •  Forrás: pvsk.hu

A klub honlapja idézi Őri László pécsi alpolgármestert, aki kiemelte, hogy a szabadidő- és versenysportot egyaránt szolgáló csarnok építése lehetőséget teremt a mindennapos testnevelés bevezetésével megnövekedett óraszám teljesítéséhez.

A részben tao-forrásból, az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének közreműködésével megvalósuló csarnokról Bodnár Péter főtitkár így nyilatkozott:

„A szövetség hat éve elfogadott koncepciója a kosárlabda tömegesítését tette fő céljául. Ehhez azonban megfelelő infrastruktúra kell, ahol a gyerekek edzeni tudnak. Ezért a szövetség minden olyan kezdeményezést támogat, amely a célt szolgálja. Megvizsgáltuk, és maximálisan támogattuk a PVSK csarnoképítési terveit is, mert úgy gondoljuk, hogy hozzájárul a sportág népszerűségének növeléséhez.”

„Hogy megépülhet a csarnok, azt az eddig elért bajnoki sikerekkel egyenértékű eredménynek tartom – tette hozzá Máté János, a PVSK utánpótlás-szakosztályvezetője. – Óriási hiányt pótol, mind a környékbeli iskolák tanulóinak, mind pedig a több mint ötszáz saját sportolónknak.”

A csarnok építése 2017-ben kezdődhet, és a PVSK fennállásának 100. évfordulóját megelőző évben, 2018-ban készülhet el.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS