Stefano Pioli reagált Kessié kifütyülésére

Stefano Piolit a Sampdoria elleni mérkőzés kapcsán arról is kérdezték, hogy mit gondol a szurkolók gesztusáról Franck Kessié kifütyülésével kapcsolatban.

Hosszú hónapok óta nincsenek fejlemények az elefántcsontparti középpályás szerződésének meghosszabbítása ügyében és minden jel arra utal, hogy az idény végén ingyen távozik. A játékos a túlzott követeléseivel és a be nem váltott tavaly nyári ígéretével egyáltalán nem nyerte el a szurkolók szimpátiáját, akik a legutóbbi fordulóban ennek hangot is adtak.

A Curva Sud Milano egy transzparenst feszített ki a Sampdoria elleni bajnokin Kessiének és azoknak a játékosoknak címezve, akik elégedetlenek a Milan által felajánlott szerződéssel. Ráadásul a közönség egy része alaposan kifütyülte a játékost a mérkőzés előtt. Piolit a Samp elleni győzelem után megkérdezték az esetről és elmondta, hogy véleménye szerint nem volt helyes a szurkolók részéről. Az olasz tréner kijelentette, hogy egy játékos mutatott hozzáállását veszi figyelembe és nem a szerződés körüli helyzetet.

“Én is hallottam a kifütyülést. Nem tartom helyesnek, mert minden játékosra szükségünk van. A múlt megtanított minket arra, hogy a játékosok hozzáállása és viselkedése jelenti a különbséget.” – mondta Pioli. “Edzőként nem foglalkoztat, hogy egy játékos hosszabbított-e vagy éppen lejáróban van a szerződése. Jól ismerem a játékosaimat, minden nap látom őket és a viselkedésüket. Amíg egy játékosnak megvan a megfelelő hozzáállása, addig pályára fogom küldeni.”

“A Milan szurkolóknak nagy szívük és hatalmas szenvedélyük van. A csapat támogatásával nagyon sokat segítenek nekünk.”