Street hockey az-az a görhoki!

streethockey.jpg

Százhalombattán 1998-ban, több kisebb csoport játszotta hébe-hóba ezt a játékot, aminek az az alapja, hogy a város rendelkezik egy csónakázótóval, ahol minden télen nagy számban mûvelik a jégkorong hagyományos formáját.

Az X-Treme Studió ezidõtájt bontogatta szárnyait és mivel alapítói is aktív játékosai voltak a téli sportnak, az 1999-es hivatalos megalakulásukat követõen nagy hangsúlyt fektettek ezen szakág felfuttatására.

Az elsõ helyi versenyt 1999 májusában rendezték, ahol rögtönzött összeállítású csapatok mérkõztek meg egymással és vendégül látták az országos görhoki liga kiváncsai csapatát. A 2000-es évben beneveztek a liga által átszervezett bajnokságba, ahol a C csoportba kvalifikálódtak. Edzéseket vezettek be heti 2 alkalommal és felkérték Bretus Zoltánt a csapat trenírozására. A battai napok keretében Százhalombatta is vállalta egy bajnoki forduló szervezését. Ma a szakág rendelkezik komplett kapus felszereléssel és szabvány pályaépítõ elemekkel ( kapu, palánk stb.).

Reményeink szerint 2011 tavaszára a százhalombattai Városi Szabadidõközpont területén kiépül számunkra egy felületében és méretében megfelelõ pálya, ahol sok más szakágunkkal együtt fix edzési teret nyerünk. Edzéseinket nyáron szerdai és szombati napon tartjuk az Erkel körúti ketrecben délután 17h-tól, télen a MOL sport termében szombat este 20h-tól. Mindenkit szívesen várunk és tanítunk, ha van kedve részt venni a Magyar Street Hockey League bajnokságán és edzéseinken.
 
www.szabadban.hu