Svájcba igazolt a magyar válogatott kerettagja – HIVATALOS

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) előző idényének meglepetéscsapata, a Kecskemét tehetséges védője külföldön folytatja karrierjét…

A svájci Szuperligában szereplő Lausanne hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy 2028-ig szóló szerződést kötött a Kecskemét magyar válogatott kerettag védőjével, Szalai Gáborral.

A 23 éves saját nevelésű hátvéd az elmúlt években meghatározó szereplője volt a KTE gárdájának, már a harmadosztálytól kezdve erősítette a csapatot. Szalai összesen 82 mérkőzésen erősítette a lila-fehéreket, az NB I előző idényében 29 pályára lépés alatt három gólt szerzett, míg a jelenleg futó kiírás során 15 találkozón már négyszer volt eredményes.

A fiatal hátvéd meggyőző teljesítménye okán Marco Rossi tavaly nyár óta többször behívta őt a magyar válogatott keretébe, az összetartásokon bár részt vett, a nemzeti együttesben még nem lépett pályára.

“Nehéz mit mondani, nem is tudom, hogy honnan kezdjem. Itt nőttem fel, 5 éves korom óta egy kis kitérővel gyakorlatilag végig a KTE-ben fociztam. Jó tapasztalat volt az a két év, de itt lettem felnőtt játékos, először az NB III-ban, aztán az NB II-ben, majd az NB I-ben már itt kaptam válogatott meghívót. Ez egy olyan szelete karrieremnek, amit sosem fogok elfelejteni. Mindenképpen magammal viszem azt a mentalitást, illetve azt a csapatszellemet, ami mindig is sajátja volt ennek a klubnak. Nagyon nehéz volt a többiektől elbúcsúzni, hiszen sokan nem is tudtak az eseményekről, olyan gyorsan zajlott le minden. Bevallom, megkönnyeztem, de nem akartam úgy elmenni, hogy nem köszönök el mindenkitől. Még én sem fogom fel teljesen, mi történik velem, de nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget. Úgy érzem, hogy egy jó következő lépcsőfok lesz számomra. Egy kecskeméti srácnak egy valóra vált álom, amit elértem, egyben jó példa mindenkinek, hogy innen indulva is bármit el lehet érni. Mindenkinek köszönöm ezeket az éveket, beleértve a szurkolókat is. Rengeteg szeretetet kaptam tőlük a csapattal egyetemben, ami leírhatatlan volt minden alkalommal. Köszönöm a csapattársaimnak, a stábnak, a klubvezetésnek, Szabó Istvánnak és Tóth Ákosnak, mert nélkülük nehezen valósulhatott volna ez meg. Huber Bálintot, a masszőrünket kiemelném, mert van egy régi közös történetünk már, de tényleg nem lehetek elég hálás az egész klubnak azért, hogy eljutottam idáig” – búcsúzott Szalai Gábor a KTE hivatalos honlapján.

fociclub

A Svájcba igazolt a magyar válogatott kerettagja – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.