Szabina is bronzot nyert

Gercsák Szabina bronzérmet nyert a málagai junior cselgáncs Európa-bajnokságon. Kárpáti Emese és Szigetvári Mercédesz a pontszerző hetedik helyen végzett.

Pusztai Viola Nos, Radics Attilának, a női junior-cselgáncsválogatott keretedzőjének abszolút bejöttek a számításai, amelyekről honlapunknak a málagai Európa-bajnokság előtt beszélt. Tulajdonképpen pontosan azt kapta a lányoktól, amit várt, bár az, hogy nehézsúlyban is lehet keresnivalójuk a tanítványoknak, sok mindent takarhat.

Végül is Szigeti Mercédesz és Kárpáti Emese egyaránt a pontszerző, hetedik helyen végzett, miután a negyeddöntőben, majd a vigaszág első körében is vereséget szenvedett. Ha a mesterük erre gondolt, akkor elégedett lehet velük.

Gercsák Szabina ezúttal bronzérmet nyert a junior Eb-n

Gercsák Szabina ezúttal bronzérmet nyert a junior Eb-n

A 70 kg-ban versenyző Gercsák Szabinával szemben egyértelműen az éremszerzés volt az igény. A lécet a miskolci cselgáncsozó tette magasra, hiszen az elmúlt két évben a junior Európa-bajnokságon nem talált legyőzőre, miközben a korosztályos világbajnokságot is megnyerte, és a végsőkig versenyben volt a riói indulásért.

A 20 éves hölgy a nyolcaddöntőben kezdte a viadalt, a svájci Alina Lengweilert egy perc tíz másodperc alatt intézte el, ipponnal. A negyeddöntőben azonban ő sem húzta sokkal tovább a tatamin: a német Giovanna Scoccimarro – aki később csak ötödik lett – ipponnal győzte le.

A vigaszágon először a bosnyák Aleksandra Samardzic állhatott volna az útjába, de vazarival nyert ellene, és a bronzmérkőzésen a svájci Loriana Kukát is azzal győzte le. Így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A fiúk nem okoztak kellemes meglepetés Neu Gábornak, azt hozták, amit a keretedző „megjósolt”: a 81 kg-os Beviz Barnabás, a 90 kg-ban induló Kordély Péter és Berényi Bence és a +100 kg-os Waczulik Richárd is helyezetlenül zárt.

Az Eb-n vasárnap a csapatversenyt rendezik.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÁLAGA
Második versenynap
A nap Európa-bajnokai és a magyar versenyzők helyezése
Férfiak. 81 kg: Nemanja Majdov (Szerbia), Beviz Barnabás helyezetlen. 90 kg: Mihail Igolnyikov (Oroszország), Kordély Péter és Berényi Bence helyezetlen. 100 kg: Aaron Fara (Ausztria).  +100 kg: Ruszlan Sahbazov (Oroszország), Waczulik Richárd helyezetlen
Nők. 63 kg: Sanne Vermeer (Hollandia). 70 kg: Marie Eve Gahie (Franciaország),… 3. Gercsák Szabina (Magyarország). 78 kg: Anna Maria Wagner (Németország). +78 kg: Julia Tolofua (Franciaország), …7. Kárpáti Emese és Szigetvári Mercédesz

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS