Szalai Attila: “Most már iszonyú csalódás lenne kiesni az A divízióból” – a magyar válogatott tovább írná az álomszerű történetet

Szalai Attila jó formában van a klubjában, és készen áll a válogatott megmérettetésre is. A védő a molcsapat.hu-nak elmondta, innen már iszonyú csalódás lenne kiesni az A csoportból.

– Álomszerű történet ez, de nem az ölünkbe pottyant, hanem nagyon keményen megdolgoztunk érte – mondta Szalai Attila a MOL Csapatnak arra a kérdésre, mit mondott volna, ha a Nemzetek Ligája sorsolása után azt mondják neki, két fordulóval a zárás előtt a magyar válogatott fogja vezetni a csoportot Németország, Olaszország és Anglia előtt. – Szívünk-lelkünk benne van ebben az eredményben, és nemcsak a Nemzetek Ligája, hanem már az Európa-bajnokság hasonlóan brutális csoportjában elért eredmények is azt bizonyítják, hogy akarattal, hittel és szervezettséggel bármire képesek lehetünk.

A német válogatott sztárja, Joshua Kimmich a péntek esti NL-találkozó előtti sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy ritkán játszik olyan szervezett ellenféllel, mint a magyar.

– Mindig jó érzés ilyen dicséretet kapni, de már számtalanszor elmondtuk, hogy mivel nekünk nincs két csapatnyi világsztárunk, csak akkor tudunk eredményesen szerepelni, ha szervezettek, élesek és kompaktak vagyunk, a taktikai utasításokat tökéletesen betartjuk, és mindig készen állunk rá, hogy kisegítsük a társunkat a pályán. Jó meccset játszottunk a németekkel hazai pályán, de még annál is jobbat az Európa-bajnokságon idézte fel Szalai a müncheni mérkőzést, ahol a hajrában 2-1-re vezető magyar válogatott kezében volt a továbbjutás, ám sajnos Németország kiegyenlített.

– Nekünk, játékosoknak azért más élmény volt az a müncheni meccs. A szurkolók a jó teljesítmény látva gyorsabban napirendre tértek afölött, hogy nem sikerült a bravúr, mint mi. Emlékszem, olyan összetörten ültünk az öltözőben a meccs után, mintha kikaptunk volna. Szóval jólesik, hogy a szurkolók értékelik a teljesítményt, de számunkra az a meccs egy jó nagy tüske a körmünk alatt.

A védőt megkérdezték, a három NL-ellenfél, Anglia, Olaszország és Németország közül melyik ellen a legnehezebb játszani.

– Lehetne elemezgetni a három ellenfél játékerejét, formációját és stratégiáját, de a mi szempontunkból ennek semmi jelentősége nincs. Olyan futballisták ellen szerepelünk, akik a posztjukon a világ legjobbjai, a legnagyobb célokért küzdő klubok játékosai. Teljesen mindegy, hogy melyik erősebb egy hajszállal a másiknál, nekünk mindegyik ellen csak akkor van esélyünk, ha magunkra koncentrálunk és mindent kiadunk, ami bennünk van. Arra viszont büszkék lehetünk, hogy egy ilyen erős mezőnyben az élen állunk.

Négy fantasztikus meccs van mögöttünk… igen, ide sorolom az olaszországi vereséget is, mert nem adtuk fel, végig harcoltunk és 2-0 után is volt tartásunk szépíteni és szorossá tenni a meccset. Annyit leszögezhetek, hogy most már iszonyú csalódás lenne kiesni az A divízióból, még ha tudjuk is, hogy két nagyon nehéz meccsünk van hátra

– magyarázta a Fenerbahce védője. – Álomszerű az a történet, amit az utóbbi időben ír a magyar válogatott, és még nem tettük le a tollat. Nem akarok rangsorolni a bravúrok között, mindenesetre a bennmaradás nemcsak erkölcsileg lenne fontos eredmény, hanem azért is, mert akkor továbbra is a legjobbakkal szemben csiszolhatnánk a játékunkat, és erre nagy szüksége van a csapatnak.

Ki legyen kezdő a magyar válogatottban a németek ellen? – állítsd össze az NL-meccs csapatát!