Szerb válogatott: Szavics nyári programot hirdetett

dejanszavics01

Részletes nyári programot hirdetett Dejan Szavics a szerbek szövetségi kapitánya, melyben szerepel egy hivatalos meccs is a Benedek-csapattal. 

dejanszavics01

Nem sok pihenője lesz a Magyarországon játszó szerb légiósoknak, hiszen némely játékosnak már hétfőn jelenése lesz Belgrádban, ahol megkezdődik a felkészülés a riói olimpiai játékokra vagyis a Világliga Szuperdöntőjére. Az első ciklusban, – június 6-12. – Gojko Pijetlovics, Dimitrij Risticsevics, Lazar Dobozanov, Viktor Rasovics, Strahinja Rasovics, Milos Csuk, Dusan Mandics, Radomir Drasovics, Sava Randjelovics, Nemanja Ubovics, Nemanja Vico, Slobodan Nikics, Mateja Asanovics, Dragoljub Rogac, Gavril Subotics, Drasko Gogov és Nikola Jaksics játékára számít az edzéseken a kapitány. Majd egy hétre rá csatlakoznak a többiek. Filip Filipovics, Andrija Prlainovics, Dusko Pijetlovics, Zsivko Gocics, Milan Aleksics, Stefan Mitrovics és Branislav Mitrovics alkotta hetes. Június végén a szerbek Kína felé veszik az irányt, ahol Világliga Szuperdöntőt játszanak, majd folytatják tovább a felkészülést. Érdekesség, hogy júliusban Szendrőn megmérkőzik a magyar és a szerb együttes, majd a hónap végén utaznak rióban Szavicsék.

Savics aláhúzta, hogy az olimpiát tartja a nyár fő eseményének, a világligát és a különböző felkészülési meccseket is ennek valamint a jövőnek szenteli.

A szerb válogatott programja Rióig:

Június 6-12. – felkészülés Belgrádban az Amerikai Egyesült Államokkal

Június 13-18. – felkészülés Kragujevácban

Június 19-27. – Világliga szuperddöntő

Július 2-7. – felkészülés Kranjban

Július 13-17. – felkészülési torna (az ellenfelek: Montenegró, Spanyolország, Olaszország, Japán, Brazília, Franciaország)

Július 19-22. – felkészülés Belgrádban edzőpartner Magyarország, (21-én Szendrőn hivatalos mérkőzés)

Július 24-27. – utazás Ostiába kétkapuk az olasz válogatottal

Július 30. – út Rióba

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS