Sziliék bemutatkozása a BoxingONE bajnokságban

boxingone.jpg

BoxingONE: A Big Boxing ellen elszenvedett hazai vereség után az Alpokalja válogatottja ellen lesz lehetősége javítani a kisalföldi csapatnak.

Az április 26-án, szombaton rendezendő B1 összecsapásnak a nagy ökölvívó hagyományokkal rendelkező Kőszeg városa ad otthon. A hazai pálya előnyeit élvező Kőszeg-Sopron párosításban kiálló Alpokalja válogatott nem ígérkezik könnyű feladatnak a Gladiátorok számára, hiszen Kőszeg egymaga a hazai mezőny Top5 csapata közé tartozik, amíg a soproniak szintén az élmezőnybe bokszolták be magukat az elmúlt években.
Csak izelítőként olyan összecsapásokra számíthatunk, mint az olimpiáról két ízben is vitatható bírói döntés miatt lemaradt Szili István és Kelemen Balász 75 kg-ban, Vető – Füzesi 57 kg-ban, vagy éppen a kőszegi bombázó Bödey és az ütőerejéről ismert Martinek találkozója. Ha jól végignézzük a párosítást, akkor több esetben akár a magyar bajnokság lehetséges döntőseit is láthatjuk összecsapni.

Az Alpokalja csapatkapitánya, Nemes Emil a helyszínen nézte végig a múlt hétvégi Gladiátor – Big Boxing összecsapást és rakta össze fejben csapatát, kérdésünkre magabiztosan kőszegi sikert jósolt. A lecke fel van adva a Gladiátorok csapatának, hiszen hazai pályán kell megverniük az Alpokalja válogatottját és ha elszenvedik második vereségüket is a tavaszi szezonban, akkor már csak egy körbeverés esetén számíthatnak dobogós helyre. Nagy Zoltán csapatkapitány „nehéz, de megoldaható” feladatként jellemezte a hétvégi találálkozót, amelyhez mindenképpen szüksége lesz csapatában a húzó emberek pontszerzésének. Az alábbi táblázatból a B1 bajnokságban pontoszerző 7 mérkőzést a mérlegelést követően döntik el résztvevők.

boxingone0.jpg

BoxingONE pontrendszer:
5 pont – Győztes forduló
3 pont – Döntetlen forduló
2 pont – Vesztes forduló (teljes csapat esetén)
1 pont – Vesztes forduló (hiányos csapat esetén – kevesebb mint 7 pontszerző versenyző)

Új szabályozás…
A BoxingONE csapatbajnokság szervezői új bíró küldési szabályozással próbálják elkerülni a Győrben nézeteltérésre okot adó felállást, és az új szabályozásnak megfelelően a hazai és vendég csapat egyaránt 1-1 bírót delegál, amíg a harmadik bíró semleges területről érkezik. A csapatbajnokság megkezdése előtt sorsolással döntik el a mérkőzésvezető bírók személyét az egyes mérkőzésekhez.

BoxingONE csapatbajnokság tavaszi szezon

boxingone1.jpg

A BoxingONE Alpokalja – Gladiátor fordulóját május 2-án, pénteken este 22:30-kor láthatják az érdeklődők az RTL Sportklub képernyőjén.

www.monokli.com