Szloboda a kapitány

Megszületett a szövetség döntése: az elkövetkező egy évre Szloboda József lesz az utánpótlás-kapitány, míg az eddig ezt a pozíciót betöltő Kállai Ákos női felnőttkapitányként dolgozik tovább.

UP-info  Új év, új remények – még január 4-én írt ki pályázatot a szövetség az öttusakapitányi feladatok betöltésére. Noha egyéni sportágban az elmúlt időszakban megkérdőjeleződött a feladatkör szükségessége, úgy döntöttek, hogy a megnövekedett taglétszám és feladatok miatt külön pályáztatnak női, férfi- és utánpótlás-kapitányi helyet.

ottusafotoA felnőtt és junior férfiak vezetője az olimpiai bajnok Martinek János lett, aki az elmúlt években megbízott főtitkárként segítette sportágat. A korábbi utánpótlás-vezető, Kállai Ákos a nőket irányítja, míg a honlapunk profiljából legérdekesebb információ, hogy a székesfehérvári edző, Szloboda József lett az utánpótlás-kapitány. Mindannyiuk megbízatása február 1-től 2018. január 31-ig él.

„Nagyon köszönöm az elnökségnek, hogy rám esett a választásuk – örült a döntésnek Szloboda. – Az utánpótlás szövetségi kapitányi pozíció természetesen nagy megtiszteltetés, de legalább akkora felelősség is. Szeretném az elődöm, Kállai Ákos munkáját folytatni, mert azt gondolom, hogy a program jó, a kijelölt út megfelelő, és nagyon sok munkával sikeresek lehetünk. Hatalmas bázissal rendelkezünk, hiszen nagyon sok ügyes és tehetséges fiatal öttusázik, ami annak is köszönhető, hogy sok új egyesület alakult. Figyelnünk kell rájuk, segítenünk a munkájukat, és így nagyon jó versenyzőket nevelhetünk. Már túl vagyunk az idei felmérőn, és nagyon várjuk a közelgő Budapest-bajnokságot, amely az ifjúságiaknak válogató lesz, remélem, sokan neveznek.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS