Szoboszlai beférne-e a Milanba? Marco Rossi reagált

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a MilanNews-nak adott nyilatkozatában beszélt Szoboszlai Dominikról, valamint elismerő szavakkal illette Rafael Leaót, aki véleménye szerint az olasz bajnokság legmeghatározóbb játékosai között van.

“Dominik számos tekintetben nagyon sokat fejlődött az elmúlt évben és azt gondolom, hogy közel áll ahhoz, hogy topjátékossá váljon. Hiszem, hogy felgyorsíthatja ezt az érettségi folyamatot a döntésem, miszerint neki adom a csapatkapitányi karszalagot a válogatottban. Éretté kell válnia és a karszalaggal járó nagy felelősség biztosan segíteni fog neki. Ő egy olyan játékos, aki nagyon jó számokat produkál, a gólpasszok terén abszolút előkelő helyen áll a topjátékosok között. Véleményem szerint a benne rejlő potenciál és a technikai képzettsége alapján még mindig kevés gólt szerez. Ennél többször kellene betalálnia és ezt neki is elmondtam.” – mondta Rossi.

A magyar válogatott szövetségi kapitányát arról is kérdezték, hogy Szoboszlai beférne-e az olasz bajnoki címvédő Milanba.

“Véleményem szerint Dominik jelenleg bármelyik topcsapatban megállná a helyét. Aztán előfordul, hogy egy játékos ilyen helyre igazol, ahol topjátékosokkal edz együtt és néha játszik, néha pedig nem, de mindenképpen fejlődik. Még csak 22 éves és ha a következő 2-3 évben beérik futballistaként, akkor 7-8 évre olyan játékosunk lesz a válogatottban, aki bármelyik mérkőzésen meghatározó lehet. Ha beérik, akkor Puskás Ferenc óta a legjobb magyar futballista válhat belőle.”

“De Ketelaere? Én elsősorban a Maldini-Massara páros nagy profizmusában és szakértelmében hiszek. Nem véletlenül igazolták le őt és egyszerűen csak bízni kell a munkájukban. Talán az emberek azt remélték, hogy De Ketelaere hamarabb és jobban be fog illeszkedni, de ez időt vesz igénybe és türelmesnek kell lenni. Úgy vélem, hogy a Milan hisz bennük és türelmes azokkal a tehetségekkel, akikbe invesztált. Leao? Abszolút a legjobb és a legmeghatározóbb játékosok között van a Serie A-ban. Nyilvánvalóan ha jó napja van és formában van. Azonban nem lehet elvárni egy 22-23 éves sráctól, hogy minden mérkőzést eldöntsön és hiszem, hogy az évek múlásával – ahogy fejlődik és érettebbé válik – sikerül jobban állandósítania a teljesítményét. Általában a nagy tehetségektől nem lehet elvárni, hogy mindig meghatározóak legyenek.”

“Giroud? Pozitívan meglepett engem, mert annyi mindent mondtak róla. Azt mondták, hogy már túl van a pályafutása csúcsán és kiégett. Ehelyett megmutatta, hogy még mindig egy top szintű középcsatár és nagyon motivált, hogy segítse a Milant a célok elérésében. Nagyon fontos gólokat szerzett, kiváló kivitelezéssel igazi középcsatár módjára.”