Szoboszlai Dominik a világ 13. legértékesebb játékosa

A szervezet egy statisztikai modell szerint összegyűjtötte a világ jelenlegi 100 legmagasabb értékre becsült játékosát. Ezen a listán lett a 13. Szoboszlai Dominik, 138,6 millió euróval.

Olyan labdarúgókat előzött meg, mint a Real Madrid középpályása, Eduardo Camavinga (132,7 millió euró), az angol válogatott csapatkapitánya, Harry Kane (95,6 millió euró), az egykor szebb napokat látott Manchester United csapatkapitánya, Bruno Fernandes (85,5 millió euró) vagy a legnagyobb francia tehetségnek tartott PSG-középpályás, Warren Zaïre-Emery (80,4 millió euró). A legértékesebb játékos az angol Jude Bellingham (267,5 millió euró) lett a Manchester City csatárát, Erling Haalandot (251,2 millió euró) és csapattársát, a Real Madrid csatárát, Vinícius Júniort (250,3 millió euró) megelőzve.

A statisztikai modell szerint a szerződés lejártához közeledve a játékosok értéke csökken, így a világ egyik legjobb labdarúgója, a 2019-ben még a legértékesebbnek tartott Kylian Mbappé (106,2 millió euró) csupán a 27. helyet foglalja el a listán, miután június 30-án lejár a szerződése Párizsban, és úgy tűnik, hogy nem is fogja meghosszabbítani.

A mértékadónak tartott Transfermarkt listáján Jude Bellingham a legértékesebb, 180 millió euróval, Haaland szintén a második helyen áll, ugyanolyan értékkel, csakúgy, mint a harmadik Kylian Mbappé. Ezen a listán Szoboszlai Dominik a 35. legértékesebb játékos, 75 millió eurós értékkel. Nyáron 70 millió eurót fizetett érte az angol bajnokságot vezető Liverpool a német RB Leipzignek.

Szoboszlai Dominik eddig csaknem 2400 percet játszott az idényben. A Newcastle United elleni legutóbbi bajnoki mérkőzésen combsérülést szenvedett. Legalább két meccset kell kihagynia.

Írta a Magyar Hírlap