Szófiai tizenhármas

Győzelemmel zárta az U16-os fiúválogatott a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságot, azzal a 13. helyen végzett. A koszovóiak nem voltak egy súlycsoportban a mieinkkel.

Lakner Gábor Az U16-os fiúválogatott a 13. helyért lépett pályára a Szófiában zajló B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság utolsó napján. Az ellenfél a függetlenségét 2008-ban kikiáltó Koszovó volt, amely tavaly nyert felvételt a nemzetközi szövetségbe (FIBA). Magyar kosárlabda-válogatott most először találkozott koszovóival, tehát sporttörténeti érdekességgel zárult a kontinensviadal.

U16 fiú magyar-angol 3

A magyar csapat kiütéses győzelemmel zárt  •  Forrás: FIBA

A mérkőzés maga nem hozott túl sok izgalmat, hiszen a koszovóiak csupán az első percekben tartották a lépést válogatottunkkal, amely Meleg Gergő vezérletével fokozatosan elhúzott. Az első negyed végén kilencpontos magyar vezetést mutatott az eredményjelző.

A második szakaszban tovább nőtt a különbség, amely már a 19 pontot is elérte (32-13). A negyed hajrájában kicsit közelebb lopakodott az ellenfél, de a nagyszünetre Martinez Ralf dupláival így is tizenhat pont maradt az előnyből.

Térfélcsere után kicsit az öltözőben ragadtunk, négy és fél percet kellett várni az első magyar kosárra. Aztán a csapat Dancsecs András vezérletével magához tért, a harmadik negyedet is megnyerte, és 24 pontos fórral várta a záró szakaszt (56-32).

Az utolsó tíz perc örömjátékot hozott, a triplaesőből Tóth Bence és Dancsecs is kivette a részét, a különbség pedig egyre nőtt. Az Európa-bajnokság utolsó magyar kosarát Polster Attila szerezte, a válogatott azzal 80-46-ra győzött, és a 13. helyen zárt.

U16-OS FIÚ B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA
Mérkőzés a 13. helyért
Magyarország–Koszovó 80-46 (11-20, 9-16, 12-20, 14-24)
Magyarország: Dancsecs 16/9, Tóth 9/9, Varga 4, Kovács 2, Fazekas 2. Cs.: Meleg 18, Frank 9/3, Martinez 10, Takács 5, Kelenföldi, Polster 5. Szövetségi edző: Váradi Attila

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS