Szolnokról Debrecenbe

Szolnokon rendezik meg az U18-as 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokság egyik selejtezőcsoportját, melyből öt-öt fiú- és leánycsapat juthat el a szeptemberi, debreceni kontinensviadalra.

L. G. A következő hétvégén, vagyis július 16-17-én Szolnokon rendezik meg az U18-as 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokság egyik selejtezőcsoportját. A mezőnyt kettéosztotta az európai szövetség, a csapatok másik fele ugyanakkor Rigában küzd meg. Ahogy arról beszámoltunk, az Eb-nek szeptember 7-8-án Debrecen lesz a házigazdája.

3x3 Asztana fiúválogatott

Látványos jelenet az asztanai világbajnokságról  •  Forrás: FIBA

Szolnokon a Tiszai hajósok terén felépített arénában tizenkét ország 24 csapata – a fiúk és a leányok között egyaránt tizenkettő – verseng, hogy az első ötben végezve megszerezze az Eb-indulás jogát. A városban először rendeznek ilyen jellegű eseményt, a helyszín azonban már sok különleges produkciót vendégül látott, hiszen rendszeresek például a szabadtéri színházi előadások. A program mindkét napon 13 órakor kezdődik, és várhatóan 21 óráig tart. Szombaton a csoportmérkőzéseket rendezik meg, míg a második napon a negyeddöntőkkel kezdődnek a helyosztók.

Annak ellenére, hogy a magyar csapatok rendezőként alanyi jogon résztvevői a debreceni Eb-nek, elindulnak a szolnoki selejtezőn. Tapasztalatszerzésnek sem lesz rossz lehetőség a torna, ráadásul a hangulatot is biztosan fokozza a hazai válogatottak részvétele. Az, hogy milyen összetételben lépnek pályára a csapatok, már másik kérdés, hiszen az asztanai világbajnokságon járt együttesek tagjai jelenleg a nagypályás válogatottal készülnek az U18-as Európa-bajnokságra.

Az Európa-bajnoki selejtezőt a szövetség, a szolnoki önkormányzat és a Szolnoki Sportcentrum közös rendezésében bonyolítják le.

A 3×3-as játék a kosárlabdázás speciális változata. Háromfős csapatok félpályán, egy palánkra, 12 másodperces támadóidővel játsszák. Hat éve szerepelt a Szingapúrban lebonyolított ifjúsági olimpia programjában, az első 3×3 ifjúsági világbajnokságnak 2011-ben Rimini adott otthont.

Szolnok fiúk

A fiúk beosztása

Szolnok lányok

A lányok beosztása

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS