Szudi párosban folytathatja

Véget ért a nagy kaland az utánpótlás korú magyar játékosok számára férfi egyesben a budapesti felnőtt asztalitenisz Európa-bajnokságon. Utolsóként Szudi Ádám (20) is elbúcsúzott a küzdelmektől, de párosban Lakatos Tamással (21) még versenyben van.

STJ Nincs már talpon utánpótlás korú magyar versenyző a Budapesten zajló felnőtt asztalitenisz Európa-bajnokságon férfi egyesben. A 64-es főtáblára a csoportselejtezőből felkerülő Szudi Ádámnak nem volt szerencséje, a 28 esztendős madeirai születésű Marcos Freitasszal került össze a 32 közé kerülésért.

Szudi Ádám párosban még versenyben van

Szudi Ádám párosban még versenyben van

Ha a 182 centis portugál nem is annyira ismert a világban, mint földije, a futballsztár Cristiano Ronaldo, a pingpongsport berkeiben fölöttébb jól cseng a neve. S nem véletlenül: párosban és csapatban Európa-bajnok, tavaly megnyerte az Európa Játékokat Bakuban, s nem mellesleg két olimpián is részt vett, egyébként pedig harmadik a kontinentális ranglistán.

Ehhez képest Szudi két ifjúsági Eb-aranyat (párosban) és egy felnőtt magyar bajnoki elsőséget (vegyes párosban) tud felmutatni – egyelőre. A csütörtök esti párharcot még az esélytelen nyugalmával várhatta, és a csoda sajnos el is maradt. Freitas végig irányított, az első szettben 8-3-ra húzott el, onnan lett 11-5. A második szorosabban alakult, Szudi 8-9-ig jól tartotta magát, de aztán már csak portugál pontok születtek (8-11).

Marcos Freitas hozta a kötelezőt

Marcos Freitas hozta a kötelezőt

A harmadik felvonás volt a legsimább, a Schwechatban élő és az ottani asztalitenisz-centrumban készülő klasszis 11-4-re nyert. A negyedik, s egyben utolsó játszmában a becsülettel harcoló Szudi 6-5-re még vezetett is, de végül 11-8-ra alulmaradt, összesítésben pedig 4-0 lett a vége Freitas javára.

Vegyes párosban Ádám – Pergel Szandrával – a 2. fordulóig jutott, ám a nyolcaddöntőben 3-2 (-13, -5, 7, 7, 7)-re kikapott az Alekszandar Karakasevics, Ruta Paskauskiene (szerb, litván) kettőstől. Férfi párosban viszont még versenyben van a Dortmund légiósa, ugyanis Lakatos Tamással az oldalán a 16 közé jutásért 4-2 (-10, 6, 7, 6, – 6, 12)-re megverték a Petjo Krasztev, Alexander Valuch (bolgár, szlovák) duót. Kiesett ellenben az Ecseki Nándor (20), Majoros Bence (19) páros, amelyet az angol Paul Drinkhall, Liam Pitchford kettős búcsúztatott 4-2 (-9, 7, 8, -9, 9, 7)-vel.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS