Talent Cup: döntőt játszik vasárnap a magyar válogatott

A görögök pénteki legyőzése után U21-es strandlabdarúgó-válogatottunk szombaton nagy csatában verte a spanyolokat. Vasárnap 17.00 órától a franciák elleni döntőben védheti meg tavaly szerzett címét a magyar csapat.

Egy éve sokan megmosolyogták a magyar szövetség vezetőit amiatt, mert a világon egyedülálló módon megszervezték a szakág első nemzetközi utánpótlás válogatott tornáját Siófokon. Csakhogy a nemzetközi strandlabdarúgó szövetség hitt a magyar ötletben – immár nyolc válogatott érkezett a Balaton partjára, így a Talent Cup a nemzetközi strandlabdarúgás legnagyobb utánpótlástornája.

A létszám ugyanakkor jelzi a színvonal emelkedését is. Ebben a szakágban is a világ legjobbjai között van a spanyol vagy a francia válogatott, és ott is egyre komolyabban veszik az utánpótlásképzést, a magyar mintára alapozva.

A torna pénteki napjának legnagyobb különbségű győzelme a tavalyi győztes magyar válogatotté volt, a 8-1-es siker a görögök ellen igen jó rajtnak mondható. Berkes László együttesében volt hiányzó, voltak kisebb sérüléssel játszók, és voltak balszerencsések, mint például a tavalyi felnőtt bajnokság legjobb játékosának választott Rutai Balázs, akinek nem sikerült gólt szereznie, pedig sokat tett érte. Sikerült viszont a gólszerzés Turós Viktornak, aki négyszer hallotta a nevét a stadion hangosanbeszélőjén át. A görög válogatott igyekezett szorossá tenni a meccset, de nem volt esélye.

A szombati napon a magyar válogatott nagy csatában, 4-3-ra nyert a spanyolok ellen. A mérkőzés egyik hőse Iváncsik Norbert, a magyar csapat kapusa volt, aki amellett, hogy büntetőt védett, több hatalmas bravúrral járult hozzá a sikerhez. A mieink legjobb mezőnyjátékosa Turós Viktor volt, aki a görögöknek szerzett négy találatát újabb két góllal fejelte meg, így jó eséllyel pályázik a viadal gólkirályi címére. A magyar csapat vasárnap 17 órakor döntőt játszik a francia válogatott ellen. Az ellen a francia válogatott ellen, amely az első napon nagyszerűen játszó, ám a második napon sokat hibázó lengyeleket verte megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal. Bryan Maison két góljával a franciák vezére lett, bár Stefan Francois csapata ezúttal is kifejezetten egységes, stabil teljesítményt nyújtott, nem egyéniségei, hanem a közösség hozta az eredményt.

A pénteki nap eredményei

Fehéroroszország-Spanyolország 3-5
Lengyelország-Ukrajna 7-5
Franciaország-Csehország 5-4
Magyarország-Görögország 8-1

A szombati eredmények

Csehország-Ukrajna 3-5
Görögország-Fehéroroszország 3-2 (hosszabbítás után)
Franciaország-Lengyelország 4-1
Magyarország-Spanyolország 4-3

Forrás: www.mlsz.hu – RSS