Tanácsok 21 sportágnak

Sportágspecifikus sporttáplálkozás címmel jelenik meg szakkönyv. A szerző, Tihanyi András huszonegy sportágra kidolgozott, részletes javaslatokat sűrített a kötetbe.

Sz. I. A „Sportágspecifikus sporttáplálkozás” igazán nem bulvárcím, aligha képzelhető el, hogy tömegek taposnák egymást, hogy minél előbb megszerezzék az ezzel a címmel megjelenő könyvet. Tegyük hozzá mindjárt a tartalmi ismertetőt is: „21 sportágra kidolgozott részletes javaslatok (étrend-kiegészítés, étrendi minták, gyakorlati útmutató, javasolt és kerülendő élelmiszerek stb.), teljesítményfokozás, utazási tanácsok, sport hőségben és hidegben, izomtömeg növelés, befogyasztás, az étrend időzítése, sportitalok, szénhidrát töltési technikák, biológiai ritmusok és számos más, gyakorlatias téma.”

A fiatal sportoló egészséges táplálkozását hirdető, szellemes reklámfotó Forrás: sportorvos.hu

A fiatal sportoló egészséges táplálkozását hirdető, szellemes reklámfotó  •  Forrás: sportorvos.hu

Alighanem ettől sem indul népvándorlás a könyvesboltok felé.

Manapság már a csapból is folyik az egészséges táplálkozást hirdető cikkek, tévériportok és -műsorok, portálok seregnyi információja. Jól is van ez, hiszen a táplálkozástudomány egyik kiváló művelője, dr. Bakanek György szerint „a magyar ember a fogával ássa a sírját”.

Tihanyi András könyve kisebb, speciális közönséget céloz meg. Sportolók ezreit, köztük – megkülönböztetett figyelemmel – fiatal sportolókat, de az edzőiket és a szüleiket is.

Nem reklámot csinálunk a kötetnek, nem az a dolgunk. Az viszont igen, hogy közhasznú információval segítsük a magyar sportot, az utánpótlás-nevelést.

Minden további részletet megtalál az olvasó a Sportorvos-portálon.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS