Tehetségfesztivál

Öt fiatal ígéret és öt civilszervezet kapta az Új  Európa Alapítvány arca idei elismerését a budapesti Millenáris Parkban, az alapítvány tízéves jubileumát ünneplő Tehetségfesztiválon.

MTI A közönség szavazati alapján az Új Európa Alapítvány arca díjat a sportolók közül Bányai Zsombor párbajtőrvívó, Orosz Viktor íjász és Knoch Viktor gyorskorcsolyázó kapta meg.

A további díjazottak: Radnóti Róza zongorista és Kiss Márton Balázs zongoraművész vette át. A civil szervezetek kategóriában a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, az Autista Segítő Központ, a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület, a Vertebra Alapítvány és a Te hangodat ismerem program kapta az elismerést. Mindkét kategória díjazottjai egymillió forintos támogatásban részesülnek.

Budapest, 2016. október 1. Középen Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a fesztivál fõvédnöke és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, körülöttük az alapítvány kitüntetettjei a Mol Új Európa Alapítványának 10. születésnapján rendezett Tehetségfesztiválon a Millenáris Parkban 2016. október 1-jén. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az alapítvány kitüntetettjei a Millenáris Parkban  •  Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a jubileumi rendezvény fővédnöke a szombati díjátadón  Komjádi Bélát, a magyar vízilabda sport úttörőjét említette példaként.

„Ő nem sikeres élsportoló, hanem sok ifjú sportoló tehetséggondozója volt” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Komjádi Béla egész életében a sportolás feltételeinek javításáért, valamint a jobb körülmények megteremtéséért fáradozott.

„Komjádi Béla története jól példázza, hogy a tehetség a sportoló győzelmének csak az egyik összetevője. Kell  hozzá a hátország, kell a szakember, aki a majdani bajnokra rátalál. Aki felkarol, támogat, szervez, biztosít és gondoskodik” – tette hozzá Herczegh Anita.

Hangsúlyozta: az Új Európa Alapítvány olyanokra hívja fel a figyelmet, akik nemcsak tehetségesek, de szorgalommal és kitartással keményen dolgoznak azért, hogy még jobban teljesítsenek.

Hernádi Zsolt, a Mol csoport elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, az Új Európa Alapítványt a Mol 2006-ban azzal a céllal hozta létre, hogy segítse azokat a gyerekeket, akik hisznek az álmaikban, és hajlandóak azokért keményen megküzdeni.

„Immár tíz éve több ezer ifjú tehetség álmát segítjük megvalósítani, a gyermekgyógyító programon keresztül pedig több ezer család mellett állunk, amelyeknek nap mint nagy teherrel kell megküzdeniük” – tette hozzá.

Budapest, 2016. október 1. Szász Emese olimpiai bajnok párbajtõrvívó (b), Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó (k) és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Mol Új Európa Alapítványának 10. születésnapján rendezett Tehetségfesztiválon a Millenáris Parkban 2016. október 1-jén. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az olimpiai bajnok Szász Emese és Szilágyi Áron Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával  •  Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az eseményen átadták a Mol csoport különdíját is, amelyre a vállalat dolgozói szavazhattak. Az ugyancsak egymillió forinttal járó elismerést Juhász Eszter néptáncos, népdalénekes vette át.

Az alapítvány tízéves fennállást ünneplő egész napos családi rendezvényen a fiatal reménységeken kívül  a szervezet eddigi támogatottjai is részt vettek, köztük Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a MOL-csapat képviseletében Kozák Danuta ötszörös olimpiai aranyérmes kajakozó, és Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőröző.

A Mol társadalmi felelősségvállalásának jegyében hozta létre az Új Európa Alapítványt, amely évente 100 millió forintot fordít fiatal sportolók, művészek, pedagógusok, valamint a gyermekegészségügy támogatására.  Az alapítvány eddig több mint egymilliárd forintot osztott ki, és több tízezer fiatalnak nyújtott segítséget.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS