Tétlenségre kárhoztatva

A tizenkilenc éves Galambos Ramóna könyöksérülése miatt kihagyja az utolsó olimpiai kvalifikációs versenyt, de a júniusi junior Európa-bajnokságra várhatóan teljesen felépül.

Lakner Gábor Pedig minden olyan szépen alakult Ulánbátorban… A 19 éves Galambos Ramóna a kirgiz Rozalija Tilegenova és a cseh Lenka Hocková-Martináková ellen is győzött az olimpiai világkvalifikációs verseny  53 kg-os súlycsoportjában, majd 7-4-re vezetett a görögök kétszeres Európa-bajnoka, Maria Prevolaraki ellen.

Aztán ártalmatlannak tűnő szituációban a könyökéhez kapott.

Rögtön látszott, hogy nagy a baj. Rami nem is tudta folytatni, és nyert helyzetből fel kellett adnia a mérkőzést. Pedig már csak egyetlen győzelem választotta el a kvótaszerzéstől.

A birkózó Galambos Ramóna 19 évesen nyert ezüstöt a juniorvébén és Eb-n, bronzot az U23-as Európa-bajnokságon Fotók: Internet

Galambos Ramóna

A Szigetvári BSE birkózója ma is felkötött karral jár, de – szerencsére – a sérülése nem annyira súlyos, mint amilyentől tartottunk.

„Kiugrott a könyököm, egyelőre nem tudom kinyújtani a karomat, és rendesen fáj is. Holnap keresem fel a specialistát, remélem, hogy nem kell begipszelni a kezemet. A helyszínen lévő orvos azt mondta, háromhetes pihenő vár rám, és ha nem szakadt el a szalag, akkor beavatkozásra sem lesz szükség. Pihentetéssel és gyógytornával helyrejöhetek.”

Rami nyilatkozott már vidámabb hangulatban is honlapunknak, de szomorúsága teljesen érthető, hiszen rendkívül közel járt célja eléréséhez.

„Nagyon csalódott vagyok, jó formában éreztem magam, a görög lány ellen is vezettem, képesnek tartottam magamat a döntőbe jutásra, és azzal a kvótaszerzésre. A szomorúságomat fokozza, hogy Prevolaraki utána be is jutott a döntőbe, és kivívta az olimpiai szereplés jogát Görögországnak.”

A 19 éves sportoló a két hét múlva esedékes, isztambuli világkvalifikációs versenyt így biztosan kihagyja. A birkózók utoljára Törökország fővárosában szerezhetnek kvótát.

„Fájó szívvel, de azért megnézem az isztambuli versenyt. Követem a súlycsoportomat, drukkolok a hazai vetélytársamnak, Dénes Mercinek,  a magyar kvótaszerzésnek, de nehéz lesz csak a fotelben ülve szemlélődni, tétlenségre kárhoztatva. Sajnos, így alakult, most már az a legfontosabb, hogy a júniusi junior Európa-bajnokságra teljesen rendbe jöjjek. Ott is nagy terveim vannak.”

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS