Thomas Doll szerint ő alapozta meg Rebrov Fradijának sikerét

Thomas Doll volt Szergej Rebrov elődje a Ferencváros vezetőedzői posztján, s a német úgy érzi, van szerepe abban, hogy a zöld-fehérek milyen sikereket értek el az elmúlt időszakban. Doll manapság is Budapesten él, magyar felesége van és szívesen vállalna újra munkát az NB I-ben.

Thomas Doll

Zsinórban megnyert három bajnoki cím, csoportkörös szereplés az Európa-ligában, majd a Bajnokok Ligájában. Ezek azok a sikerek, amelyeket Szergej Rebrov elért a Ferencvárossal és amelyekből az elődje, Thomas Doll is kéri a részét.

– Örülök, hogy az a munka, amit mi annak idején elkezdtünk, továbbra is gyümölcsözik

– állapította meg a német edző, aki hozzáfűzte: nem akarja eltúlozni a szerepüket, hiszen minden évben új csapatot kellett építeniük, de úgy gondolja, hogy az alapokat ők rakták le a szakmai stábjával, és az az időszak remek kezdet volt a mostani eredményekhez.

A Fradit 2013 decembere és 2018 augusztusa között 190 meccsen irányító Thomas Doll erről az M4 Sport Sporthíradójában beszélt. Azt is elárulta, már tavaly is volt jó néhány megkeresése európai és Európán kívüli kluboktól, de egy ajánlat elfogadása nála attól is függ, hogy az adott klub illeszkedik-e a személyiségéhez, tud-e azonosulni a céljaival.

– Nyitott vagyok minden irányba.

A Ferencváros után közvetlenül nem akartam Magyarországon dolgozni, de ha érkezik ajánlat, azt meghallgatom.

Semmit nem szabad kizárni, hiszen mindig jól éreztem magamat az országban – nyilatkozta.

Doll 2016-ban nyerte meg az NB I-et a Fradival, amely akkor tizenkét év után először lett aranyérmes. A következő szintet azonban nem tudta megugrani a csapattal, 2018-ban Szergej Rebrov egy olyan együttest vett át tőle, amely ezüstérmes volt az NB I-ben a Fehérvár mögött, és az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában kiesett az izraeli Maccabi Tel Aviv ellen. Doll a távozása utáni évben a Hannover, majd a ciprusi APOEL edzője volt néhány hónapig, azóta nincs csapata. Mint kiderült, Budapesten él, két évvel ezelőtt megházasodott, magyar nőt vett feleségül.

(MTI)