Tinibajnok a Baja

A Bajai NKK győzelmével ért véget az országos tini-leánybajnokság Szekszárdon rendezett nyolcas döntője. A végső győztes a fináléban a Soproni Darazsak Akadémia együttesét múlta felül.

Lakner Gábor Szekszárdon rendezték az országos leány-tinibajnokság nyolcas döntőjét. Az U13-as korosztály ugyanolyan lebonyolítással küzdött meg a bajnoki címért, mint az idősebbek. A nyolc résztvevőt két, négycsapatos csoportba sorsolták, a körmérkőzések után az első két helyezett jutott az elődöntőbe.

BajaAz A csoportban komoly keresztbeverés után végül a Csata DSE és a Kosárlabda Akadémia Pécs lépett a négy közé, a Ziccer Tigrisek és a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd az ötödik helyért csatázhatott tovább.

A B csoportban nem voltak hasonló izgalmak, a Bajai NKK minden mérkőzését megnyerte, mellette a Soproni Darazsak Akadémia együttese jutott az elődöntőbe. A DVTK-ÉLSK és a Török Flóris-Törekvés SE az alsó ágon folytatta a szereplést.

Az elődöntők kiélezett küzdelmet hoztak, a bajaiak 72-67-re múlták felül a Csatát, míg a soproniak – a régi, nagy felnőtt csatákat idézve – 74-68-ra győztek a pécsiek ellen.

A két vesztes összecsapása is hasonlóan szoros volt a bronzéremért. A Csata végül 75-68-ra nyert a Pécs ellen, és visszavágott a nyitónapon elszenvedett vereségét. A jobb erőnléttel rendelkező fővárosiaké lett a harmadik hely.

A döntőben a bajaiak kiegyenlített első negyedet követően fokozatosan növelték előnyüket, és három negyed után már tizenhárom ponttal vezettek. A soproniak hatalmas hajrát nyitottak, és felzárkóztak egészen három pontra (37. perc: 59-56). A végjátékban azonban újítottak a Duna-partiak, és ismét leszakították ellenfelüket. Végül 69-60-ra győztek, azzal elhódították a bajnoki címet.

ORSZÁGOS LEÁNY-TINIBAJNOKSÁG, DÖNTŐ
Bajai NKK – Soproni Darazsak Akadémia 69-60 (13-14, 23-13, 16-12, 17-21)
Legjobb dobók: Stefánovics 11, Schubert, Szabó D., Renkus, Mityók 9-9, ill. Konkoly 15, Lajtai 10

Az alsó ágon az ötödik helyért rendezett mérkőzésen a Szekszárd 87-50-re kiütötte a Ziccer Tigrisek gárdáját, míg a hetedik helyért lejátszott találkozón a DVTK 49-44-re nyert a Törekvés ellen.

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Bajai NKK, 2. Soproni Darazsak Akadémia, 3. Csata DSE, 4. Kosárlabda Akadémia Pécs, 5. Atomerőmű KSC Szekszárd, 6. Ziccer Tigrisek, 7. DVTK-ÉLKSK, 8. Török Flóris-Törekvés SE

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS