Többismeretlenes egyenlet

Annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hogy megjósolni sem lehet, melyik csapat nyerheti meg a kiemelt fiú-kadetbajnokságot, amelynek a nyolcas döntője  csütörtökön kezdődik Debrecenben, és a vasárnapi eredményhirdetéssel zárul.

Lakner Gábor Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg Debrecenben a kiemelt fiú-kadetbajnokság nyolcas döntőjét. A lányok korosztályos vetélkedéséről – amely egyidőben zajlik a fiúkéval – azt írtuk, nem vállalkozunk a végső győztes megtippelésére, mert hárman is kiemelkednek a mezőnyből. A fiúk esetében sincs egyértelmű esélyes, de náluk még kiegyenlítettebb a mezőny.

U16 EYBL Debrecen-Vasas

A Vasas és a Debrecen az U16-os EYBL-ben is összecsapott egymással  •  Forrás: debka.hu

A magyar kosárlabdázásnak mindenképpen jót tesz, hogy ennyi erős korosztályos csapat küzd meg egymással, és ez a tendencia már az eggyel idősebbek, a juniorok döntőjén is tapasztalható volt. Az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL) és a különböző nemzetközi tornákon szerzett tapasztalatokat valamennyi csapat kamatoztatni tudja a hazai versenysorozatban. Azok a megméretések mind hozzájárulnak a színvonal emelkedéséhez.

A Szolnoki VSI például éppen Tallinnban, az U16-os EYBL nagydöntőjében készülhetett fel a négynapos tornára. A szereplésékről honlapunk is beszámolt, a magyar csapatok által sokáig legyőzhetetlennek tűnő finn BC Muki elleni sikerük intő jel lehet a hazai riválisoknak is.

Szintén külföldön készült a Vasas Akadémia, amely a kontinens egyik, ha nem a legerősebb felkészülési tornáján vett részt a vajdasági Nagybecskereken. Az ott elért negyedik hely óriási bravúr, hiszen korosztályos Euroliga-résztvevő együtteseket előzött meg Bosnyák Jácint legénysége. És akkor a többi riválisról, például a házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémiáról még nem is beszéltünk…

A résztvevőket két csoportba sorolták, az A jelű négyesben a Budapesti Honvéd, a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI, a Nyíregyházi Sportcentrum és a Szedeák küzd meg. A B kvartettben a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia, a Szolnoki VSI és a Vasas Akadémia szerepel. A csoportok első két helyezettje jut az elődöntőbe.

A torna csütörtökön 9 órakor kezdődik a Szolnok–Szombathely összecsapással, a döntőt vasárnap 15 órakor játsszák. A részletes program megtalálható a szövetség honlapján, a nyolcas döntő minden napjáról beszámolunk honlapunkon.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS