Tökéletes magyar mérleg a Nemzetek Junior Kupája harmadik napján

Négy ökölvívónk lépett ringbe a Nemzetek Junior Kupája harmadik versenynapján, és mindannyian győztesen hagyták el a ringet, így a pozitív szériánk ismét folytatódott a Vrbas kisvárosában zajló eseményen.

Petrimán Patrícia és Kapcsos Vivien egyaránt elsőéves juniorok, de ez nem látszódott meg a teljesítményükön, mindketten magabiztosan, pontozással hozták a mérkőzéseiket. Patrícia szerb riválist búcsúztatott, határozott bokszot mutatott be, míg Kapcsos Vivien nagy hajrát bemutatva, megfordította az összecsapást, kazah ellenfelet győzött le.

Horváth Szabolcs a legjobb négy közé jutott a szerb Szamardzics legyőzésével, neki igazából ez egy bemelegítés volt, már az első menetben eldöntötte a mérkőzést. Körömi Ábel, a tavalyi serdülő Eb-ezüstérmesünk, mérkőzés nélkül jutott tovább és a döntőben szerepelhet a szerbiai eseményen.

„Folytatódott a remek szériánk a szerbiai nemzetközi tornán. Horváth Szabi első menetes győzelemmel sétált át a szerb srácon. Petrimán Patrícia, aki egy súllyal feljebb szerepelt, szépen irányított, és magabiztos győzelem lett az eredménye.

A nap legjobb mérkőzésén Kapcsos Vivien egy gyengébb első menetet követően elhitte, hogy tud győzni, és a két befejező menetben többször megszámoltatta ellenfelét, annak ellenére, hogy ős is egy súllyal feljebb szerepel ezen a versenyen. Körömi Ábel mérkőzés nélkül jutott be a döntőbe.” – nyilatkozta Törteli Ferenc.

A magyar csapat harmadik napi eredményei:

Lány 48 kg: Petrimán Patrícia – Szasa Berklovics (szerb) 5:0

Lány 75 kg: Kapcsos Vivien – Zarina Tolibraj (kazah) 5:0

Fiú 48 kg: Körömi Ábel – Dorian Kropog (cseh) – mérkőzés nélkül

Fiú 60 kg: Horváth Szabolcs – Strahinja Szamardzics (szerb) – döntő fölényes győzelem az első menetben

A magyar csapat negyedik napi párosításai:

Fiú 57 kg: Brázovics Tamás – Nermin Mujdragics (szerb)

Fiú 57 kg: Buzás Róbert – Ognjen Antics (szerb)

Fiú 60 kg: Horváth Szabolcs – Georgiosz Koszturosz (görög)

Fiú 66 kg: Budai Szebasztián – Pavle Besevics (szerb)

Fiú 70 kg: Bozai Gyula – Strahinja Rasovics (szerb)

Fiú 70 kg: Tószegi Ferenc – Juraj Tutundzics (horvát)

Fiú 75 kg: Váradi Sándor – Veljko Risztics (szerb)

Hajrá, magyar ökölvívás!