Virbán Gábor jól kezdett, de kikapott ukrán ellenfelétől a Feliks Stamm Tornán

A 38. Feliks Stamm Torna nemzetközi torna a magyar csapat számára a negyedik versenynappal véget ért, miután Virbán Gábor nem tudta legyőzni ukrán ellenfelét. Virbán az idei Bocskai emlékverseny ezüstérmese kiválóan kezdett az ukrán Nabijev ellen, és kiválóan állt a pontozói lapokon, de a második menetet követően nem tudta megvalósítania az elképzeléseit, így minden pontozó 29:28 arányban ellenfelét látta jobbnak.

Az idei 38. Feliks Stamm tornán mind a 12 női és 13 férfi súlycsoport képviselői indulhatnak, és ezúttal összesen csak négy magyar ökölvívó szerepelt a versenyen, miután a csapat gerince az Európa Játékokra készül.

A versenyen összesen 82 női, és 97 férfi ökölvívó szerepel több kontinenst képviselve, és olyan nagyhatalmak is indulnak az eseményen, mint Anglia, Ausztrália, Azerbajdzsán, Bulgária, Franciaország, Kazahsztán, Moldova, Németország, Olaszország, Ukrajna, Üzbegisztán és Wales.

„Virban Gabi jól kezdte a mérkőzést, pontosan és keményen találta el többször is ellenfelet, az első menetet nyerte is minden bírónál. A második menet teljesen más volt, mint az első, pontatlannak bizonyult Gabi és nem is kezdeményezett támadásokat így az ellenfél vitte a középső etapot 5:0-ra.

A harmadik menetben egyik fiú sem volt már pontos, látszott a fáradság mindkettőjükön, talán az ukrán versenyző mutatott nagyobb győzni akarást kettejük közül, és a bírok szerint is ő győzött.” – foglalta össze Virbán Gabi teljesítményét Siroki Norbert, a csapat edzője.

A magyar csapat negyedik napi eredménye:

54 kg: Virbán Gábor – Jelmir Nabijev (ukrán) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!