Törteli Ferenc – A Bornemissza remekül szolgálja a felkészülést a junior Eb-re

A Bornemissza emlékverseny június 5. és 10. között lesz Egerben, és két korcsoportot fog érinteni – a juniorokat valamint az ifjúságiakat. A Bornemissza lesz az utolsó megmérettetés majd a junior Európa-bajnokság előtt, amelyet majd a román Ploiesti rendez majd meg július második felében.

A csapat kiválóan szerepelt Szerbiában a Nemzetek Junior Kupáján, a vrbasi eseményen a magyar válogatott nemcsak tíz aranyérmet nyert, de minden trófeát is elvitt. A 2007-es és a 2008-as korosztály képviselői remek formában vannak, mindenki egészséges, és nagyon várja az emlékverseny rajtját.

A junior csapat nagy létszámban vesz részt majd a nemzetközi versenyen Egerben, és minden bizonnyal ezúttal is kiváló eredményeket érnek el. Törteli Ferenc, akárcsak Ács József az ifik esetében, a junior ökölvívókat nem központilag készíti a Bornemisszára, mindenki a saját klubjában készülhet fel. A versenyt követően a junioroknak még több összetartása lesz a korosztályos Európa-bajnokság előtt.

„A Bornemissza Gergely emlékverseny hagyományosan az egyik kiemelt eseményünk az évben az utánpótláskorú ökölvívók számára, amely az idei évben remekül szolgálja a felkészülést a junior Európa-bajnokságra.

Az év első fele, az erős Dracula Open kivételével sajnos nem halmozta el a juniorokat nemzetközi versenyekkel, így a rendszeres összetartások, a közös edzések voltak a középpontban.

Ebben a hónapban a csapat egy része már Marseille-ben is kesztyűt húzott, múlt héten pedig 20 fő a nemzetek viadalán is megmutatta tudását. Fő versenyünk az Európa-bajnokság júliusban, azonban már most látszik, hogy többen is remek formában vannak a közelgő Bornemissza emlékverseny előtt.

Hétvégén érkeztünk haza Szerbiából és az utolsó héten mindenki a klubjában fog készülni. Bízom benne, hogy a külföldi nevezők és a válogatott mellett magyar srácok is minél többen vesznek majd részt, mivel ez remek alkalom, hogy nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodjunk.” – mondta Törteli Ferenc a Bornemissza emlékverseny előtt.

2023. Június 1-én 10.30-kor az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok olimpiai termében sajtótájékoztatót tartunk, amelyre nagy tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

Az eseményen a Magyar Ökölvívó Szakszövetség képviseletében Kurtucz Csaba elnök, Tóth Zsuzsanna főtitkár, Khamid Tangribergerov szövetségi kapitány valamint Eger Megyei Jogú Város képviseletében Mirkóczki Ádám polgármester áll a sajtó rendelkezésére.

Hajrá, magyar ökölvívás!