Törteli Ferenc – Az első félév hosszú volt a junioroknak, de folyamatos a fejlődés

Törteli Ferenc az év első felében nagyon kemény programot állított össze a junior csapatnak, nemcsak hazai, de számos nemzetközi eseményen is részt vehettek a korosztály 15 és 16 éves tehetségei. A korosztály legfontosabb eseményére, a junior Európa-bajnokságra szeptember 23-a és október 2-a között kerül sor Olaszországban.

A 71. Bornemissza emlékversenyen a junior csapat kiválóan szerepelt, tizenhárom magyar aranyérmet ünnepelhettünk, így az első helyek több mint fele itthon maradt. A junior csapat egyik nagy fejlődésen átesett ökölvívója, Nagy Mátyás a grúz csapat egyik legjobbját győzte le a döntőben, nagy meglepetést okozva.

A Bornemisszát követően sem volt megállás júniusban, a junior válogatott a Gyergyó Openen szerepelt Erdélyben. Az elsőéves junior Benedek Péter mellett az idén veretlen Nileborg Krisztián is aranyéremnek örülhetett a hatodik, és egyben utolsó versenynapon, a Godako Akadémia versenyén.

Törteli Ferenc Bertók Róbert szövetségi kapitánnyal, valamint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetésével is egyeztetett a tervezésben, amely nagyon sok programot tartogat. Az ukránokkal, és a kazahokkal közös edzőtáborozás nagyban segítheti a junior Eb sikerességét.

„A juniorok első fél éve nagyon rendben volt, úgy érzem eredményesen szerepeltünk több versenyen, letettük a névjegyünket. A csapatból sokan 17-18 mérkőzést vívtak, amelynek több mint a fele nemzetközi volt, így a rutin szépen lépésenként alakul. Az első félév hosszú volt, a végére kicsit el is fáradtak a srácok, de abszolút látszott rajtuk a befektetett energia, és a folyamatos fejlődés.

Nileborg Krisztián remek első féléven van túl, veretlen mérleggel, az Eb-n is nagyot alkothat. Kozák Kevin szépen hozta az első félévet, az utolsó veresége a Gyergyó Openen kicsit a fáradtság számlájára írható, de a csapatból többen sokat fejlődtek, mint például Dóka Zalán is.

Július 25-én egy ukrán-magyar edzőtáborral nyitjuk a sort, amelyet az Ostrom Kupa követ, majd egy ukrán-magyar csapattalálkozó. Augusztus 13-a és 20-a között Kazahsztánban edzőtáborozunk, amely úgy gondolom, nagy lehetőség a srácoknak, egy sportági nagyhatalomnál készülhetünk.

Két nagyon komoly edzőtáborral nyitunk így, és úgy gondolom, minden adott ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el az év legfontosabb versenyén, a junior Európa-bajnokságon. Már az év elején tudtuk, hogy mikor kerül sor a junior Eb-re, így alaposan fel tudtuk készülni versenyekkel, edzőtáborokkal, követjük a tervet.

A kazah edzőtábor után is lesz természetesen összetartásunk, több ország megkeresett, hogy augusztus végén, vagy szeptember elején szeretnének közös programot a magyar csapattal. Ennek a szervezése, tárgyalása még folyamatban van, az elkövetkező időszakban viszont el fog dőlni.

Szeptember 23-án kezdődik Olaszországban a junior Európa-bajnokság, amelyen érmekkel szeretnénk hazatérni. A junior magyar bajnokságra október 20-a és 23-a között kerül sor, amely az év egyik utolsó fontos állomása lesz számunkra,” nyilatkozta a juniorok első félévéről, valamint a további tervekről Törteli Ferenc.

Tags: