U16: egygólos vereség Dániában

U16-os válogatottunk csak szépíteni tudott a házigazdák elleni felkészülési mérkőzésen.

Miközben az U17-es válogatott pénteken, hazai pályán játszik Eb-selejtezőt a dánokkal, az egy évvel fiatalabbak a héten kétszer is megmérkőznek egymással Dániában. A keddi első mérkőzésen a magyar válogatott egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet, de egy góllal alulmaradt ellenfelével szemben.

Az első tíz percben a dánok némi mezőnyfölényt alakítottak ki, de hamar felvettük a ritmust, és többször is veszélyeztetni tudtunk, igazán nagy helyzet azonban egyik kapu előtt sem alakult ki a szünetig. A dán válogatott harcosabban futballozott, megnyerte a párharcok többségét, de a tizenhatosunk előtt határozottak voltunk, ellenfelünk legfeljebb szélről történő beadásokból tudott kisebb lehetőségeket kialakítani.

A második félidő egy-két dán támadással kezdődött, majd egy percen belül két hatalmas magyar helyzet maradt kihasználatlanul, előbb Kiss Bence vezette a kapusra a labdát, majd Skribek Alen utolsó passzát fülelte le a hazai kapus. Nem sokkal később a dánok egy kontra végén megszerezték a vezetést, majd néhány perccel később, mielőtt rendeztük volna a sorainkat újabb gólt lőttek. Tóth-Gábor Kristóf révén a 73. percben sikerült szépítenünk, de a hajrában hiába játszottunk labdabirtoklási fölényben, az egyenlítésre nem futotta erőnkből, a hazaiak 2-1-re nyertek.

– Játszottunk egy színvonalas, kiegyenlített meccset, amelyben benne volt egy jobb eredmény elérése, de végül a dánoknak jött ki jobban a lépés. Ugyanúgy megvoltak a lehetőségeink, mint a házigazdáknak, kicsit talán agresszivitásban maradtunk alul velük szemben, védekezésben nem voltunk kellően harcosak, a dánok több párharcot nyertek, mint mi. Bízom benne, hogy csütörtökön sikerül egy kis pluszt adni, és jobb eredményt érünk el, mint ezen a mérkőzésen – mondta az mlsz.hu-nak Németh Antal szövetségi edző a mérkőzés után.

Dánia-Magyarország 2-1 (0-0)
Magyarország: Tóth Róbert – Lakatos Benjámin, Gáspár Máté, Nyári Patrik, Körmendi Kevin – Földi Botond (Mócska Viktor, 30.), Sipos Zoltán (Magyar Zsolt, 65.) – Kiss Bence (Kapronczai Gergely, 56.), Törőcsik Péter (Szabó Árpád, 41.), Skribek Alen (Tóth Gábor Kristóf, 56.) – Beke Péter (Kócsó Bálint, 65.)

Forrás: www.mlsz.hu – RSS