U16: harcos döntetlen Olaszország ellen

A magyar férfi U16-os válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott az európai élmezőnyhöz tartozó olasz válogatott ellen Telkiben.

Az U16-os válogatott tagjait a 2001. január 1. után született játékosok alkotják.

A Belvon Attila szövetségi edző vezetésével készülő csapat öt napot tölt együtt Telkiben. A keret tagjai vasárnap találkoztak egymással, és még aznap közös edzésen vettek részt, hétfőn pedig délelőtt és délután is foglalkozást tartott a csapatnak az edzői stáb.

A keddi összecsapáson aztán két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első félidőben az olasz csapat lépett fel kezdeményezőbben, és sikerült a magyar csapatra erőltetni az akaratukat. Ellenfelünk irányította a játékot, és bár a mieink előtt is adódtak kontralehetőségek, végül góllá érett az olasz nyomás. Bár megvolt rá a lehetőség, a magyar védelemnek nem sikerült felszabadítania, és egy jobb oldali centerezést követően Riccardi középről, 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A második félidőben már egy egész más arcát mutatta a magyar csapat, amely sokkal feljebb tolta a védekezését, nyomást tudott gyakorolni az ellenfélre és a labdára, így már az olaszok is többet hibáztak. A magyar csapat előtt egyre több lehetőség adódott, megvoltak a lehetőségek az egyenlítésre. Ez végül az 50. percben sikerült is: Nyári Patrik szabadrúgásába Cipf bele tudott szúrni, így a labda az elmozduló kapus mellett a jobb alsó sarokban kötött ki.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, mindkét oldalon sok volt az ütközés, a párharc, de az eredmény már nem változott.

Egy topkategóriás válogatott, az európai élmezőnybe tartozó olaszok ellen tudtunk jó eredményt elérni. Úgy gondolom, ez nagy fegyvertény, ahogy az is, ahogy a második félidőben a csapat váltani tudott, jól reagált az eredmény változására, és egyértelműen magához ragadta a kezdeményezést. A történteket persze nem kell túlértékelni, a jót és a rosszat egyaránt a helyén kell kezelni. Ezt a mérkőzést egy hosszú tanulási folyamat részének foghatjuk fel, azon belül szép lépcsőfokra léptek fel a srácok. Természetesen a következő meccsen is hasonló felfogásban szeretnénk majd pályára lépni – értékelte az összecsapást Belvon Attila.

Magyarország–Olaszország 1–1 (0–1)
Gól: Cipf Dominik (50.), illetve Alessio Riccardi

Magyarország: Kiss Ágoston – Sitku László, Lakatos Benjámin, Sághy Félix, Bekker Roland – Nyíri Vince, Nyári Patrik – Cipf Dominik Papp Marcell 77.), Beke Péter (Kiss Bence 64.), Kapronczai Gergely (Irimiás Gergő 40.) – Tóth-Gábor Kristóf (Bukta Csaba, 40.)

A magyar válogatott három nap leforgása alatt két mérkőzést játszik az olaszokkal: kedden 16:30-tól léptek pályára a csapatok, csütörtökön pedig 11:00-kor kezdődik majd a mérkőzés, szintén Telkiben.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS