U17: Szoboszlai megsérült a csoportfavorit franciák elleni Eb-nyitány előtt

A férfi U17-es magyar válogatott a csoportfavorit franciák ellen lép pályára szerdán 14 órától a Radnik Stadionban, Nagygoricán. A mérkőzésen biztosan nem léphet pályára Szoboszlai Dominik, aki a csapat edzésén bokasérülést szenvedett.

A magyar U17-es válogatott tizenegy év után ismét kvalifikálta magát a korosztályos Európa-bajnokságra. Szélesi Zoltán csapata első csoportmérkőzésén a franciák ellen lép pályára.

Franciaország ezt megelőzően tíz U17-es Európa-bajnokságon vett részt, és 2004-ben, valamint 2015-ben meg is nyerte a tornát. Horvátországba csoportgyőztesként kvalifikálta magát az elitkörből Ausztria, Svédország és Ukrajna előtt, a selejtezőkön pedig Montenegró, Szlovénia és Észtország csapatán jutottak túl. Az Eb-re vezető úton egyszer sem szenvedett vereséget a francia csapat, melynek 16-4-es gólkülönbsége volt teljes kvalifikáció során.

Lionel Rouxel, a franciák szakvezetője a kilencvenes években a Guingamp és a Strasbourg játékosaként a francia élvonalban is szerepelt, 2006 óta szövetségi edző hazája utánpótlás-válogatottjainál.

A játékosaim francia akadémiákon pallérozódnak, olyan kluboknál, mint a PSG, a Lyon vagy a Lens. Pontosan csak a harmadik csoportmeccsünk után tudom majd elmondani, milyen játékerőt képviselünk, de legnagyobb erősségünk nem az egyéni képességekből, hanem a csapategységből fakad. Láttam a magyarokat nemrégiben, tudom milyen játékerőt képviselnek, támadósoruk komoly veszélyt jelenthet – mondta az mlsz.hu-nak a sorsolást követően Lionel Rouxel, aki a mérkőzés előtti napokban az UEFA-nak nyilatkozva megfogalmazta az Eb-re vonatkozó konkrét célkitűzéseit is.

edzőkA B csoport edzői: Scot Gemmil (Skócia), Áki Johansen (Feröer-szigetek), Lionel Rouxel (Franciaország) és Szélesi ZoltánFontos meccs vár ránk a magyarok ellen. Nem tudom, mi fog történni, de az biztos, hogy keményen készülünk, és mindenképp meg akarjuk nyerni a meccset, hiszen minimális célkitűzésünk, hogy ott legyünk a torna elődöntőjében, és ezzel kvalifikáljuk magunkat az indiai U17-es világbajnokságra – szögezte le a válogatott edzője.

A franciák elleni nyitómeccsen a magyar csapatban nem léphet majd pályára az elitkörben három gólt szerző Szoboszlai Dominik, aki a magyar csapat edzésén bokasérülést szenvedett. A szakmai stáb mindent megtesz, hogy a játékos lába rendbe jöjjön, és Szoboszlai később pályára léphessen a torna során.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Május 3., Radnik Stadion, Nagygorica
Magyarország–Franciaország, 14.00

Május 6., Lučko Stadion, Zágráb
Skócia–Magyarország, 16.00

Május 9., Lučko Stadion, Zágráb
Feröer-szigetek–Magyarország, 16.00

A jegyinformációról szóló tájékoztatásunk itt olvashatja el.

Mindhárom összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport, a mérkőzések kommentátora Lukács Viktor lesz, a helyszínen pedig május 6-tól Horváth Péter kérdezi a legfontosabb résztvevőket.

Minden magyar vonatkozású mérkőzést teljes időtartamában végigkövethetnek nézők a sportcsatornán, az m4sport.hu oldalon pedig extra sporttartalmakat találnak a szurkolók az Eb-ről.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS