U18: Négy gólt lőttünk a Panda Kupa nyitányán

A magyar U18-as válogatott 4-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a négycsapatos kínai viadalon.

Az őszi Eb-selejtező tornára készülő férfi U18-as válogatott szerdán megkezdte szereplését a kínai Panda Kupán, ahol a házigazdák ellen játszotta le első meccsét (a torna másik két csapata Irán és Szlovákia). A mieink tökéletesen kezdték a mérkőzést, mindössze egy perc telt el a kezdő sípszó után, amikor megszereztük a vezetést, Lakatos futott el a bal oldalon, egészen az alapvonalig vezette a labdát, majd remek ütemben passzolt a középen érkező Bolla Bendegúz elé, aki 4 méterről bombázott a léc alá (0-1). A kínaiak a 13. percben egyenlítettek ugyan (méghozzá egy igen látványos, ollózó mozdulattal szerzett védhetetlen góllal, 1-1), de a 18. percben jött a magyar válogatott válasza: egy bal oldali akció végén Lakatos tette le lövésre a labdát Bévárdi Zsombornak, aki 18 méterről nagyszerűen tekert a kapu bal oldalába (1-2).

A játékrész második fele a magyar válogatotté volt, a kínaiak csak elvétve jutottak el a kapunkig, míg a mieink egymás után dolgozták ki a helyzeteket, köztük komoly ziccereket is, de a szünetig nem sikerült növelni az előnyt. Másodpercekkel a szünet előtt emberelőnybe is kerültünk, egy elkésett becsúszást követően a házigazdák egyik középpályása megkapta második sárga lapját.

A kínaiak 10 emberrel sem mondtak le a pontszerzésről, emberhátrányban is próbáltak támadni, de nem engedtük ki a kezünkből az irányítást. A 64. percben Lustyik Levente rossz ütemű becsúszó szerelése is piros lapot ért, így a játékosok száma kiegyenlítődött, de a magyar válogatott továbbra is fölényben játszott, és ez az eredményben is megmutatkozott. A 79. percben meglőttük a harmadik gólunkat, a kínai védők bizonytalankodása után Bévárdi Zsombor szerzett labdát a 16-oson belül, önzetlenül Kisari Tiborhoz játszott, aki 9 méterről a léc alá bombázott (1-3). A 80. percben jött a negyedik magyar gól, egy szép jobb oldali akció végén Bolla kapott labdát, bevezette a 16-oson belülre, majd éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt (1-4), beállítva a végeredményt.

Kína-Magyarország 1-4 (1-2)
Magyarország: Bese Balázs – Krebsz Máté (Kiss Balázs, 70.), Berdó Máté, Schindler Olivér, Kiliti Róbert (Varga Tamás, 78.) – Lustyik Levente, Stoiacovici Dávid – Lakatos István (Kisari Tibor, 46.), Harangozó Bence (Takács Martin, 65.), Bévárdi Zsombor – Bolla Bendegúz
Gólszerző: Bolla (2), Bévárdi, Kisari

Forrás: www.mlsz.hu – RSS