U18: pont nélkül zártunk a szlovákok ellen

A Szlovákia Kupa második játéknapján a magyar U18-as válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett a házigazdáktól.

Az Egyesült Államok elleni 1–1-es döntetlent követően a magyar válogatott a házigazdák ellen folytatta szereplését a Szlovákia Kupán. Akárcsak a hétfői mérkőzésen, ezúttal is szoros, kiegyenlített mérkőzést játszottunk, amelyen a küzdelem dominált, rengeteg párharcot kellett megvívniuk a játékosoknak, ebben sikerült felvennünk a versenyt a fizikális fölényben lévő szlovákokkal. Kevés kidolgozott helyzetet hozott a mérkőzés, az első félidőben néhány távoli lövéssel próbáltak veszélyt kialakítani a felek.

A gólnélküli első félidő után, a 47. percben egy szögletet követő átlövéssel megszerezték a vezetést a szlovákok. A folytatásban a magyar válogatott lépett fel kezdeményezően, egy-két helyzetet is kialakított a csapat, de az egyenlítő találat nem jött össze, a hazaiak 1–0-ra megnyerték a mérkőzést.

– A csapat harcosságával, a küzdeni tudással elégedett voltam, az eredménnyel viszont nem: a játék képe alapján egyáltalán nem érdemeltünk vereséget, a döntetlen lett volna a reális eredmény. A legfontosabb tanulság az, hogy a támadózónában jobb döntéseket kell hoznunk a jövőben, mert ebben nem voltunk elég jók a szlovákok ellen – értékelt a lefújás után Marcus Jahn szövetségi edző.

Szlovákia–Magyarország 1–0 (0–0)
Magyarország: Varga Ádám – Krebsz Máté, Gajda Márkó, Berdó Máté, Varga Tamás (Kiliti Róbert, 64.) – Lustyik Levente, Stoiacovici Dávid (Rabatin Richárd, 78.) – Bévárdi Zsombor (Szabó Levente, 50.), Harangozó Bence, Lakatos István (Bolla Bendegúz, 64.) – Kisari Tibor

Forrás: www.mlsz.hu – RSS