Új szerződést ajánl védőjének az Arsenal – sajtóhír

Angol sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal csapata hamarosan szerződést hosszabbíthat védőjével, Takehiro Tomiyasuval.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Az angol The Athletic információi szerint az Arsenal tárgyalásokat folytat Takehiro Tomiyasuval egy új szerződésről. A Premier League-ben szereplő klub ajánlatot tett a japán válogatott játékosnak, a két fél pedig várhatóan hamarosan megegyezik. A jelenlegi szerződése 2025-ben jár le, bár a klubnak lehetősége van további 12 hónappal meghosszabbítani azt.

A 25 éves játékos 2021-ben csatlakozott az Arsenalhoz a Serie A-ban szereplő Bolognától, és eddig 71 alkalommal lépett pályára a klub színeiben, ebből 18 alkalommal az idei szezonban.

Ha megvan az új szerződés, Martin Ödegaard, Bukayo Saka és Gabriel Martinelli után Tomiyasu is csatlakozik azokhoz, akik ebben a szezonban hosszabbítottak a klubbal.

Tomiyasut a szerdai, Lens ellen 6-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-meccs félidejében lecserélték ugyan, de Mikel Arteta később elárulta, hogy azért, mert nem akarta túlterhelni a játékost, ami az egész csapatra is érvényes.

“Szerintem kiváló volt. Sok percet játszott, és nagyon zsúfolt időszakunk van. Nagyon kevesen vagyunk hátul jelenleg, ki kellett használnunk a keretet, és néhány változtatást kellett végrehajtanunk, pihentetnünk kellett a játékosokat, másoknak pedig adnunk kellett néhány percet.”

– mondta Arteta.

A Premier League tabellájának élén álló Arsenal szombaton a Wolverhampton Wanderers ellen tér vissza a pályára.

fociclub

A Új szerződést ajánl védőjének az Arsenal – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.