Újabb három díjazott a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramján

kh.jpg

Fejenként nettó 1-1 millió forint a sportolók olimpiai és paralimpiai felkészülésére.

Budapest, 2008. február 28. – Sidi Péter, Pars Krisztián és Krajnyák Zsuzsa a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram újabb díjazottjai.

A K&H, a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Csapat rendszeres támogatása mellett, 2006. őszén vezette be azt a támogatási formát, amely egyösszegű támogatás révén, a kiváló magyar sportolók olimpiai és paralimpiai felkészülését hivatott elősegíteni. A K&H Csoport támogatása immár harmadik alkalommal került átadásra; az eddigi kilenc díjazott között összesen 9 millió forintot osztottak szét.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a K&H képviselőiből, valamint a neves sportújságírókból álló szakértő zsűri döntése nyomán Sidi Péter sportlövész, Pars Krisztián atléta, és Krajnyák Zsuzsa kerekesszékes vívó lettek a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram harmadik körének nyertesei. A K&H Csoport a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram keretében immár harmadik alkalommal támogatja az olimpiai csapat két, valamint a paralimpiai csapat egy kiemelkedő tagját, fejenként 1-1 millió forinttal.

dijazottak.jpg

A K&H Csoport a magas színvonalú pénzügyi szolgáltatások mellett fontos feladatának tekinti, hogy támogatást nyújtson a társadalom egészét érintő ügyekben, hiszen a vállalat dinamikus működése során akkor hoz okos döntéseket, ha közben felelősségteljesen biztosítja a jövő társadalom tagjainak, hogy ők is teljes életet élhessenek. A K&H által támogatott 4 fő területet – így a sportot is – a K&H Csoport a lakosság, a meglévő és potenciális ügyfelei igényei szerint, a körükben végzett kutatás alapján választotta ki. Célunk, hogy olimpiai támogatásunkkal olyan eszme mellé álljunk, mely hűen tükrözi a K&H által képviselt értékeket, a kiválóságot, az elhivatottságot, a fiatalos dinamizmust és lendületet. Az olimpiai eszme közel áll a K&H filozófiájához, hiszen eltökéltségre és kiválóságra buzdít.

A K&H sporttámogatása rendkívül sokrétű, az olimpia és az élsport támogatás mellett a tömegsport egyaránt részét képezi. Rendszeres támogatásai révén a K&H a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság arany fokozatú támogatója, és egyben a „Magyar Olimpiai Csapat Bankja” és a „Magyar Paralimpiai Csapat Bankja” cím megtisztelő tulajdonosa. A K&H Csoport az élsportolók támogatása mellett a K&H olimpiai futónapok, a nyárbúcsúztató K&H olimpiai éjszakai futás és a K&H olimpiai maraton váltó rendezvényeivel teszi lehetővé az olimpiai mozgalomhoz való aktív kapcsolódást azok számára, akiknek fontos saját céljaik eléréséhez az elhivatottság, a kiválóság és akik életüket fiatalosan és dinamikusan élik.

A K&H Csoport a Magyar Olimpiai és Paralimpiai Csapat rendszeres támogatása mellett 2006. őszén új támogatási formát vezetett be a kiváló magyar sportolók támogatására. A K&H, ügyfeleit is aktívan bevonva hozta létre a K&H olimpiai és paralimpia kártyaprogramot, melyen keresztül egyösszegű támogatásban részesíti a kiemelkedő teljesítményt nyújtó olimpikonokat és paralimpikonokat. A program célja, a szakértő zsűri által kiválasztott sportolók felkészülésének elősegítése, hogy ezáltal jobb eredményeket érhessenek el a nemzetközi megmérettetéseken, így a nyár végén megrendezésre kerülő Pekingi Olimpiai és Paralimpiai Játékokon.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram lényege, hogy a forgalomban lévő K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások esetén, a K&H 1 forintot különít el saját forrásából a vásárlás minden ezer forintja után. Az így összegyűlt támogatási alap kerül kiosztásra félévente 2 olimpikon és egy paralimpikon között. A támogatott sportolókat – a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság által összeállított jelölti lista alapján – a MOB, az MPB és a K&H képviselőiből valamint neves sportújságírókból álló szakértő zsűri választja ki. A kiválasztás során három fő szempontot vesznek figyelembe, a jelöltek elért sporteredményeit, sportolói és emberi magatartásukat, valamint jövőbeni várható eredményességüket. A zsűri döntése alapján – a program elmúlt másfél éves története során – 9 kiemelkedő sportoló vehetett át fejenként 1-1 millió forintot. A program eddigi díjazottjai voltak: Berki Krisztián tornász, Hadfi Dániel judózó, Horváth Viktor öttusázó, Nemcsik Zsolt vívó, Szabó Nikolett látássérült cselgáncsozó és Szekeres Pál kerekesszékes vívó.

„Az olimpiai évében kiemelten fontos, hogy a versenyzők maguk mögött érezzék az ország támogatását. Ilyenkor még nagyobb jelentőséggel bír, az összefogás, buzdítás és támogatás, mely a felkészülési időszak során segíti őket. Éppen ezért arra buzdítom minden egyes ügyfelünket, hogy használják minél többször dombornyomott K&H Visa Classic kártyájukat, hiszen többszörösen okos döntést hoznak. Nem csupán a banki illetéket spórolják meg vásárlásaik során, de a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram révén hozzájárulhatnak Magyarország legkiemelkedőbb sportolóinak támogatásához, ezáltal pedig teljesítményük és eredményeik növeléséhez.” – mondta Orosz András, a K&H Csoport marketing ügyvezető igazgatója. 

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram III. körös jelöltjeinek teljes listája:
Magyar Olimpiai Bizottság jelöltjei:
Benedek Dalma, kajak-kenu
Gyurta Dániel, úszás
Kővágó Zoltán, atlétika
Máté Gábor, atlétika
Pars Krisztián, atlétika
Sidi Péter, sportlövészet
Szilágyi Áron, vívás
Verrasztó Evelyn, úszás

Magyar Paralimpiai Bizottság jelöltjei:
Csonka András, asztalitenisz
Dani Gyöngyi, vívás
Juhász Veronika, vívás
Krajnyák Zsuzsa, vívás

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram zsűritagjai:
Molnár Zoltán, ügyvezető igazgató, MOB
Babati Lajos, szervezési és marketing igazgató, MOB
Hajdú Brigitta, főtitkár, MPB
Gömöri Zsolt, ügyvezető elnök, MPB
Orosz András, lakossági marketing ügyvezető igazgató, K&H Csoport
Ambrus Gábor, főtitkár, Magyar Sportújságírók Szövetsége
Novotny Zoltán, alelnök, Magyar Sportújságírók Szövetsége
Máté Pál, főszerkesztő, Sport1 csatorna
S. Tóth János, szerkesztő, Nemzeti Sport
Füredi Mariann, sportújságíró

Háttérinformációk

Sidi Péter A MOLAJ SE kétszeres Európa-bajnoki címet szerzett légpuskása olimpián 2000-ben Sydney-ben szerepelt először. 2006-ban világbajnoki 2. helyet, 2007-ben pedig Európa-bajnoki 4. helyet. Az idén januárban, Münchenben rendezett nemzetközi légfegyveres versenyen negyedik helyen végzett a férfi légpuskások között.

Pars Krisztián a Dobó SE sportolója, utánpótlás Európa-bajnok kalapácsvető, az első magyar atléta, aki utánpótlás korúként elérte a bűvös nyolcvan méteres egyéni csúcsot. A 2006-os a göteborgi atlétikai Európa-bajnokságon 6. lett.

Krajnyák Zsuzsanna kerekesszékes vívót 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki az athéni olimpiai bronzérméért. 2006-ban Vb egyéni V. helyezett, valamint csapat bronzérmes, 2007-ben az Eb-n egy arany és egy bronzérmet szerzett.

K&H Csoport

A K&H Csoport Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója. Az ügyfelek pénzügyi igényeire banki és biztosítási megoldásokat egyaránt kínál, amelyek közül az ügyfelek okosan dönthetnek és kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. A K&H Csoport termékpalettája kiterjed a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül (számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, treasury, projektfinanszírozás, stb.) a prémium banki szolgáltatásra, a befektetési alapkezelésre, a lízingre, az életbiztosításra, a vagyon- és felelősségbiztosításra, az egészség- és nyugdíjpénztári szolgáltatásokra, valamint az értékpapír kereskedelemre is. A K&H Csoport országszerte 205 lakossági fiókkal több mint 550 biztosítást és 2600 banki termékeket értékesítő szerződéses partnerén keresztül többszáz pénzügyi szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

A K&H Csoport a KBC Csoport tagja. A KBC a belgiumi bankbiztosítási piac második legnagyobb szereplője. Európai szinten a 20 legnagyobb piaci szereplő egyike, Közép- és Kelet Európában pedig az első három között van. A KBC központja a belgiumi Brüsszelben, Európa szívében található. A KBC Csoport a világ több mint 30 országában van jelen, munkatársainak száma 55 000 (akik közül közel 30 000 en dolgoznak Közép- és Kelet Európában) és 12 millió ügyfélnek (Közép- és Kelet Európában pedig körülbelül 8 millió ügyfélnek) nyújt szolgáltatást.

Forrás: Jéger-Pete Renáta