Újabb vezetőváltás jöhet a Ferrarinál?

F1

2016. május 10. kedd, 15:57

Szerző: Bognár Viktor; Fotó: DPPI

A Ferrari az elmúlt két szezon során két csapatfőnöknek is búcsút intett, a legújabb olasz értesülések szerint pedig Maurizio Arrivabene napjai is meg vannak számlálva. Helyét a jelenlegi technikai igazgató venné át.

Stefano Domenicalinak 2014 tavaszán kellett távoznia az istálló éléről, miután a csapat gyenge formában kezdte a megváltozott motorszabályokkal fémjelzett új érát, és sebtében kiválasztott helyettesének, Marco Mattiaccinak sem szavaztak bizalmat további szezonokra.

2015-től így a Marlboro révén a csapattal már hosszú ideje kapcsolatban álló Maurizio Arrivabene vette át a stafétát az F1-es istállónál, és első évében sikerült is visszavezetnie a csapatot a dobogó tetejére, miközben népszerű karakterévé vált a mezőnynek.

Dppi_00115008_496

Ám az olasz Autosprintben megjelent hírek szerint a Ferrari elnökének, Sergio Marchionnének ez sem elég, ezért hamarosan újabb változás következhet be az istálló élén. A lap azt írja, Arrivabene jövője azáltal vált kérdésessé, hogy csapata egyet sem tudott megnyerni a 2016-os szezon első négy futama közül, ami állítólag a Marchionne által kijelölt célkitűzés volt.

Arrivabene kontraktusa 2018 végén jár le a csapattal, de persze ha az elnök másképpen dönt, könnyedén belenyúlhat a felállásba. Az Autosprint szerint pedig a háttérben már be is indult a szervezkedés annak érdekében, hogy a következő évadtól már más kezében legyen a gyeplő az istállónál. Az új főnök pedig ezúttal belülről érkezhet, méghozzá nem más, mint James Allison képében, aki jelenleg a technikai igazgató posztját tölti be.

Dppi_00115004_547

Allison a felesége hirtelen történt halála miatt az utóbbi hetekben ideiglenesen csökkentette szerepvállalását az istálló életében, ám Marchionne a jövő évtől komolyabb szerepet szán a britnek. Sőt, az értesülés arról is beszámol, hogy már Allison utódját is kiszemelték a technikai igazgatói posztra, mégpedig Aldo Costa személyében, aki 2011 előtt náluk dolgozott főtervezőként, az elmúlt években azonban már a Mercedes oldalán halmozta a sikereket. A lap szerint már a Ferrari és a Mercedes között is előrehaladott tárgyalások zajlanak azt illetően, hogy Costának ne kelljen letöltenie a technikai személyzet csapatváltásai során megszokott titoktartási szabadságot, hanem már 2017 kezdetétől visszatérhessen Maranellóba.

Forrás: www.formula.hu – RSS