Újpest – Ferencváros: Pokolba az esélyekkel!

Balajcza Szabolcs

„Ha mi nem verjük meg a Fradit, akkor senki.” Ez a mondat is elhangzott Balajcza Szabolcs, az Újpest labdarúgócsapatának kapitánya szájából azon a sajtóreggelin, amelyet a lilák a szombati, Szusza Ferenc stadionbeli Újpest–Ferencváros derbi felvezetése gyanánt tartottak. A vendéglátók szerint garantált a telt ház.

Az előjelek alapján minden idők legegyoldalúbb derbije következik szombaton (20.30, TV: M4), amikor a 21 ponttal, százszázalékos teljesítménnyel éllovas Ferencváros a 10 ponttal az ötödik helyen szerénykedő Újpest otthonába látogat. Balajcza Szabolcs (képünkön) csapatkapitány is egyetértett ezzel a megállapítással, mégis feltett egy költői kérdést a tegnapi sajtóreggelin: „Emlékeztek 2011. szeptember 11-re?”

Többen emlékeztünk, azon a napon verte meg 6-0-ra az Újpest a Fradit egy olyan derbin, amely előtt mindenki a vendégek győzelmére tippelt. „Na, akkor sem voltunk esélyesebbek, mint most. Ezeken a derbiken bármi előfordulhat. Természetesen elgondolkodtató, ha nem is sokkoló a Ferencváros hetes nyerő sorozata. Ám a múlt héten jelen voltam a Hivatásos Labdarúgók Szervezete ülésén, és ott többen is azzal fogadtak, ha az Újpest sem veri meg a Fradit, akkor már senki sem. Szóval, pokolba az esélyekkel!”

Persze a szinte napra pontosan négy évvel ezelőtti 6-0-nak az égvilágon semmi relevanciája sincs a szombati rangadóra, már csak azért sem, mert a Szusza Ferenc stadionban pályára lépett 28 játékosból, illetve a két edzőből, Mészöly Gézából és Prukner Lászlóból már csak éppen Balajcza maradt meg hírmondónak a csapatokban.

Balajcza elárulta, a kéthetes szünetet nem pihenéssel töltötték, hanem afféle minialapozással, amelyet Nebojsa Vig­njevics edző azért vezényelt, mert a 25 tagú keret fele, tizenkét játékos csak a nyáron érkezett a Megyeri útra. A legfrissebb jövevények közül Balázs Benjámin, a Teplicéből hazatért középpályás akár már a kezdő tizenegyben is szerepet kaphat.

Ugyan az újpesti játékosok – „történelmi” okokból – nem a fradisták közül választják a legjobb barátaikat, de kérdésünkre, hogy van-e pályán kívüli kapcsolat is a két csapat labdarúgói között, Litauszki Zsolt nyers őszinteséggel felelt. „Van, Böde Danit például tisztelem és felnézek rá, mondhatni, barátok vagyunk, de akad olyan fradista ellenfelem is, akit ki nem állhatok.” Második kérdésünkre, hogy ez ki lenne, a hátvéd rejtélyes mosollyal válaszolt…

Talán az sem véletlen, hogy amikor arról érdeklődtünk, kit fogadnának el szívesen a fradisták közül a saját csapatukban, Litauszki ismét a válogatottból érthetetlenül mellőzött Bödét említette.

Gyarmati Eszter, 440

Gyarmati Eszter(képünkön) ügyvezető biztos benne, hogy mind a 9750 belépő elkel a derbire, ebből 1250-et a Ferencváros értékesít a saját szurkolóinak. Potenciá­lis veszélyforrást jelent, hogy a Fradi nevét már csak ürügyként használó „szervezett szurkolói csoportok” a Megyeri út és a Váci út sarkára jelentettek be kivetítős meccsnézést, a rendőrség engedélyével. Khm…

(magyaridok.hu, fotó: MTI, jochapress.hu)

(magyaridok.hu)

Forrás: www.jochapress.hu – RSS