Újra „boksz mini-világbajnokság” lesz Debrecenben!

A kontinens egyik legpatinásabb versenyét immár 64. alkalommal rendezik meg, idén 33 ország 244 öklözőjének részvételével. Ez lesz minden idők legnagyobb „Bocskaija”

A Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 2020. február 3. és 7. között zajlik az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban – jelentette be a mai sajtótájékoztatón Barcsa Lajos alpolgármester. A hatalmas nemzetközi érdeklődés annak köszönhető, hogy a világ ökölvívói az idei tokiói nyári olimpiára való felkészülés egyik nagyon fontos állomásának tekintik ezt a versenyt.

A megmérettetésen az előzetes nevezések alapján összesen 33 ország – a hazaiak mellett Anglia, Ausztria, Botswana, Csehország, Dánia, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Görögország, Georgia, Haiti, Horvátország, India, Írország, Kanada, Kazahsztán, Litvánia, Moldova, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Örményország, Románia, Saint Lucia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Thaiföld, Törökország, Ukrajna és Üzbegisztán – legkiválóbb amatőr öklözői indulnak. A mezőnyben 193 külföldi és 51 hazai versenyző szerepel.

Az első selejtezőkre február 3-án 15.00 órától, a megnyitó ünnepségre szintén február 3-án 17.00 órától kerül sor. A versenyt Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere és Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke nyitja meg.

A selejtezők folytatására február 4-én 15.00 órától, majd február 5-én szintén 15.00 órától, az elődöntőkre február 6-án 15.00 órától kerül sor. A döntő február 7-én 17.00 órakor a résztvevők bemutatásával és köszöntésével kezdődik.

Debrecen önkormányzata a verseny színvonalas lebonyolítása érdekében biztosítja az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokot szolgáltatásaival együtt, egy ringet a verseny lebonyolításához, a külföldi sportolók és bírók szállását, étkezését, valamint utaztatását, a VIP vendégek ellátását a sportcsarnokban, egy sportorvost, a helyszín biztonsági őrzését, valamint a jegyárusítást. A győztesek a várostól Debrecen város címerével ellátott hollóházi porcelán emléktárgyat, a dobogósok a versenyen elért eredményüknek megfelelő érmeket kapnak.

Jegyek a helyszínen, az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban a mérkőzések kezdete előtt vásárolhatók. A diák napijegy (14 év felett, diákigazolvánnyal) ára 300 Ft, a diákbérleté (5 napra, 14 év felett, diákigazolvánnyal) ára 1000 Ft, a felnőtt napijegyé 600 Ft, a felnőtt bérleté (5 napra) 2000 Ft. Nyugdíjasoknak (63 év felett) és gyerekeknek (14 év alatt) a belépés ingyenes. 

Program

  1. február 3., hétfő

15.00 órától: selejtezők

17.00 órától: megnyitó ünnepség

 

  1. február 4., kedd

15.00 órától: selejtezők

 

  1. február 5., szerda

15.00 órától: elődöntők

 

  1. február 6., csütörtök

15.00 órától: elődöntők

 

  1. február 7., péntek

17.00 órától: döntők