Utánpótlás: Fradi – Vasas találkozót rendeznek a Komjádi Kupa döntőjében

Komjadikupa2016

Az egyik elődöntőből a Fradi végig vezetve jutott túl a BVSC csapatán, míg a másik mérkőzés csak a hajrában dőlt el.

Komjadikupa2016

A legrangosabb utánpótlás kupában ma már az elődöntőket rendezték meg.

Az egyik ágon a BVSC és a címvédő Fradi küzdött meg a holnapi fináléért. Bár végig a zöld-fehér együttes vezetett, nem volt sima találkozó, hiszen az adódó több lehetőségével nem tudott élni Péter Imre együttese. Az egyik oldalon Sugár, míg a másikon Pohl és Kolozsi hátán vitte csapatát. Jansik Szilárd volt a mérkőzés legpechesebb játékosa, hiszen minimum négy lövése is a kapufán csattant. A harmadik negyed végétől egészen a záróakkord közepéig négy gólról, egyre jött vissza a szőnyi úti alakulat, de a hajrában Pohl Zoltán és Vogel Simon rendezte a meccset, így 12-9-re győzött a Fradi, és ott van a holnapi döntőben.

A második elődöntőben a Vasas és a Honvéd feszült egymásnak. Az első negyedben négy-négy találat született, ezeken testvériesen osztozott a két gárda. A második nyolc percben egészen a hajráig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor Korbán kétszer is villant, így 8-6 állt a nagyszünetben az eredményjelzőn a Honvéd javára. A fordulás után összekapta magát az angyalföldi gárda, 5-1-es etappal megfordította a találkozót, így kétgólos előnyről várhatták a folytatást. A záróakkordban hamar ledolgozta a különbséget a Honvéd. Előbb Kalanovics majd Kovács volt eredményes. A hajrát azonban a Vasas bírta jobban. Várnai egy emberelőnyt vágott be, majd Burián úszott meg, 13-11. A továbbiakban a Honvédtól egy szépítésre futott, így egy góllal győzött a piros-kék gárda. Holnap a bronzéremért BVSC-Honvéd, míg a döntőben FTC – Vasas találkozókat rendeznek.

Komjádi Kupa, elődöntők:

BVSC-Zugló – FTC 9-12 (4-5, 1-2, 3-3, 1-2)
Gólszerzők: Sugár 4, Nagy 3, Szabó B. 1, Pintér 1 ill. Pohl 4, Kolozsi M. 3, Vogel S. 2, Kolozsi B 1, Jansik Sz 1., Irmes P. 1.

Gól/Büntetődobás: 0/1 ill. 0/2
Gól/Emberelőnyből: 2/8  ill. 5/11
Kiállítás cserével: Szabó Bence ill –
Kipontozódott: Ágh György ill.  Irmes Pál

Vasas SC – Honvéd 13-12 (4-4, 2-4, 5-1, 2-3)
Várnai 7, Burián 3, Gyárfás 2, Bencz 1 ill. Kalanovics 4, Reibel 3, Kovács 2, Korbán 2

Gól/Emberelőnyből: 4/9 ill. 2/8
Kipontozódott: Burián Gergely ill. Reibel Ádám

A holnapi nap programja:

Január 28.:

18.00 BVSC-Zugló – Honvéd – bronzmérkőzés

19.45 FTC – Vasas SC – döntő

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS