Williams: Mi mindig a vb-címért akarunk harcolni

F1

2016. január 27. szerda, 16:29

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Williams

A grove-iak helyettes csapatvezetője, Claire Williams szerint a régi elánnal vágnak neki az idei F1-es szezonnak is, de már az is nagy dolog lenne, ha maguk mögött tudnák tartani a Red Bullt.

A Williams a 2014-és és a tavalyi szezonban is harmadik helyen végzett a konstruktőrök között. Amíg két éve a Mercedes és a Red Bull előzte meg őket a pontversenyben, a legutóbbi évadban szintúgy a Mercedesen, és a Ferrarin nem találtak fogást. Annak tükrében viszont, hogy az egész mezőnyből ők költik az ötödik legnagyobb összeget a versenyzésre, akár győzelemként is felfoghatóak az eredmények.

„Muszáj lesz közelebb kerülnünk a Mercedeshez és a Ferrarihoz” – nyilatkozott Claire Williams csapata 2016-os céljairól. „Ez óriási eredmény lenne tőlünk, hiszen nem rendelkezünk olyan forrásokkal, mint néhány másik csapat. Ha sikerülne a Red Bullt magunk mögött tartani, az talán még nagyobb teljesítmény lenne.”

A Williams az elmúlt 11 évben mindössze egy győzelmet aratott – Pastor Maldonado révén, 2012-ben, Barcelonában -, de bíznak benne, hogy hamarosan ismét visszatérhetnek a dobogó tetejére. „Mindig is úgy álltunk a versenyzéshez, hogy futamokat, és bajnoki címeket akarunk nyerni. Az elmúlt két évben harmadikként végeztünk, most viszont fejlődnünk kell, hogy fel tudjuk venni a harcot az előttünk lévőkkel. Mindannyiunknak emlékeznie kell rá, milyen csodálatos volt látni, ahogy a mi autóink fordulnak el elsőként a silverstone-i első kanyarban, a két Mercedest megelőzve.”

„Nagyszerű volt így látni a két Williamst, különösen hazai pályán – sosem fogom elfelejteni azt a versenyt. Azon a versenyen, abban a néhány körben bebizonyítottuk, hogy visszatért a csapatunk. Ez motivációt kell, hogy jelentsen mindenki számára, hiszen éreztük, milyen érzés jól teljesíteni, sikeresnek lenni az F1-ben, és hogy milyen egy futamot vezetni” – tette hozzá Williams.

Forrás: www.formula.hu – RSS