Ütős napok Anapában

Útnak indult Anapába az ifjúsági ökölvívó-válogatott, Füzesy Zoltán szövetségi edző vezetésével. Az orosz üdülővárosban rendezik meg a korosztály Európa-bajnokságát, a verseny kedden kezdődik.

Majer Dániel Üdülővárosba, de igazán nem nyaralni utazott el a válogatott vasárnap este. Az ifjúsági Európa-bajnokság előtt, a Bornemissza-emlékversenyt követően a tatai edzőtáborban folytatta a felkészülést.

Füzesy Zoltán szövetségi edző könnyített programot ígért hétfőre, amelyben már a helyszínen a regeneráción és a ráhangolódáson lesz a hangsúly. Hogy mennyire sikerült felkészülni a Fekete-tenger partján a fiúkra váró feladatokra, arról az oroszországi utazás előtt kérdeztük.

Festői környezet vár a bokszolókra Forrás: sochi-hotels-travels.com

Festői környezet vár a bokszolókra  •  Forrás: sochi-hotels-travels.com

„A sérültjeink szerencsére helyrejöttek, minden rendben zajlott. Igyekeztünk változatos programot kialakítani, lazító jelleggel három Nagytó-kört futottak a héten srácok. Délelőtt szaunázás, úszás, délután könnyű kesztyűzés. Ennek során például nem is kellett rájuk szólni, tudták, hogy most nem a másik legyőzése a cél. Utána iskolázás következett, gyakorolták a kedvenc ütéseiket, a pontosságot szem előtt tartva.”

A kapitány az első anapai feladatokról is beszélt: „Meglehetősen fárasztó utunk lesz, este fél kilenckor indul a gép Moszkvába, onnan egyből repülünk tovább Anapába. Hétfőn következik a regisztráció, a mérlegelés, bírói és technikai értekezlet, kedden pedig indulnak a küzdelmek.”

Az ellenfelekről természetesen csak a sorsolást követően szereznek tudomást. Füzesy nem híve a tippelgetésnek. Azt mondja: „Nem is érdemes addig foglalkozni azzal, kit kaphatnak ellenfélnek a gyerekek, csak összezavarnánk őket. Amint megtörtént a sorsolás leülünk, és elemezzük az ellenfelet. Mindenkiről vannak videófelvételeink. Ez azért is fontos, hogy ne a szorítóban derüljön ki, hogy a másik tud valamit, amit mi nem ismerünk. Előre felkészülünk az erősségeiből és gyengéiből egyaránt. Amúgy ami a reményeinket illeti, Kontrecz Márk és Kozák László éremesélyes, de Virbán Gábor és Tallósi Péter is eljuthat a dobogóra.”

A magyar csapat
49 kg: Virbán Gábor. 52 kg: Szaka István. 56 kg Serbán Henrik. 60 kg: Németh István. 64 kg: Kontrecz Márk. 69 kg: Kozák László. 75 kg: Oláh Ádám. 81 kg: Tallósi Péter. 91 kg: Komor Norbert. +91 kg: Vincze István

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS